ODKRITO

Človeško telo se predstavi

Objavljeno: 18.02.2016 12:23Posodobljeno: 18.02.2016 12:24

Nenavadna razstava človeških teles in organov obiskovalce privlači kljub mešanim občutkom.

LJUBLJANA – V razstavnem salonu v Metalki v Ljubljani gostuje razstava Naše telo – živeti zdravo, na kateri so na ogled pravi človeški organi in resnična človeška telesa. Več kot 200 organov, teles in drugih anatomskih primerkov, obdelanih s posebno metodo, omogoča fascinanten in celovit vpogled v pravo človeško telo, kakršen je običajno na voljo zdravnikom. Kljub zaradi mešanim občutkom izjemne realističnosti gradiva je razstava primerna za ljudi vseh starosti.

Telesa, vzorci in organi so obdelani po posebnem postopku polimerne impregnacije, kar omogoča resničen vpogled v notranje delovanje izjemnega mehanizma človeškega telesa.

Cilj razstave je razumevanje oblik in funkcij telesa, s tem tudi večje spoštovanje njegove edinstvenosti. Nobena knjiga, računalniška animacija ali v strokovne namene secirana človeška telesa ne morejo tako nazorno prikazati povezanosti organov v človeškem telesu. Razstava s poučno zgodovinsko predstavitvijo kaže, kako se je razvijala znanost o človeškem telesu in anatomiji vse od Galenovih anatomskih skic iz 2. stoletja do danes.

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.

Predstavitvene informacije