PS

»Če bo Janković kandidiral, ne bom tekmovala z njim«

Objavljeno: 02.06.2013 16:52Posodobljeno: 02.06.2013 16:52

Kaj bi se zgodilo, če bi se za mesto predsednika stranke potegovala tako Janković kot Bratuškova?

LJUBLJANA – »Če bo Janković kandidiral, se bom umaknila v ozadje in ne bom tekmovala z njim,« je predsednica PS in premierka Alenka Bratušek v oddaji Povečava na Kanalu A jasno odgovorila na vprašanje, kaj bi storila, če bi se Zoran Janković znova želel vrniti v državno politiko.

Župan Ljubljane je februarja na seji sveta stranke PS ponudil bianco odstopno izjavo in zagotovil, da bo odstopil z dnem, ko bo sestavljena nova vlada. Takrat je zagotovil, da njegov zamrznjeni status ni ovira za sestavo nove vlade, saj se je umaknil iz politike. Obljubo je res držal in je 20. marca, ko je bila imenovana nova vlada pod vodstvom Alenke Bratušek, podpisal odstopno izjavo z mesta predsednika PS.

Ni se še odločil

Sicer koalicija pričakuje, da do konca mandata vlade Alenke Bratušek Janković ne bo znova kandidiral za vodenje stranke. Janković, ki je večkrat poudaril, da ima stranka dobro predsednico, se vseeno še ni odločil, ali bo na naslednjem kongresu stranke kandidiral za predsednika PS. Kot pravi, je do takrat časa še dovolj.

Povezane vsebine