NEDELJSKO KOSILO

Brez županove torte ne gre

Objavljeno: 11.01.2016 21:04Posodobljeno: 11.01.2016 21:04

Skrivnostna sladica je nesporna kraljica jedilnika v Gostišču pri županu, kjer gostinsko zgodbo skupaj s tremi otroki pišeta mama Libuška in oče Marko Rupert.

Pogosto nas novinarska pota zanesejo v Žirovsko kotlino, kjer so nam domačini ondan prišepnili, da je vredno pokukati v Gostišče pri županu. »To je družinska gostilna, kjer Rupertovi in njihova ekipa kuhajo z ljubeznijo, zato se tam vedno dobro je,« so nam zaupali dobro obveščeni domačini. In niso se motili.

Družinska skrivnost

Nekaj malega o zgodovini gostišča, ki ga ne moreš zgrešiti, če se v Žiri pripelješ iz škofjeloške smeri, nam je rade volje povedala domača hči Maja Rupert. Z mlajšima bratoma Tinetom in Janijem je že dodobra vpeta v gostinsko delo: »Preden je gostišče leta 1990 prevzela moja mami Libuška, ki je po rodu Dalmatinka, so bili pri hiši trije bratje. Eden od njih je bil moj oče Marko in on je ostal zvest družinski gostinski tradiciji.« Zdaj se, pravi Maja Rupert, v gostinstvo uvajajo že vsi trije otroci – čeprav so šolske klopi gulili v povsem drugih smereh, so vedno vedeli, da si bodo na koncu nadeli gostinsko obleko.

Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.