PO ODSTOPU

Bratuškova v boj: zbirala bo podpise za ustanovitev stranke

Objavljeno: 16.05.2014 07:02Posodobljeno: 16.05.2014 07:02

»Zakaj bi le reproducirali staro politiko, če se lahko skupaj lotimo novih vizij? Združimo sile vizionarskih posameznikov, razumevajočih okolij, razumnih politik in evropskih vrednot,« meni predsednica vlade v odstopu.

LJUBLJANA – Predsednica vlade, ki opravlja tekoče posle, Alenka Bratušek je na svoji spletni strani zapisala, da bo v prihodnjem obdobju obiskala večino slovenskih regij, kjer bo zbirala podpise za ustanovitev nove politične stranke. 

V zapisu na spletni strani je komentirala tudi svoj odstop z mesta predsednice vlade. »Moj odstop je bil posledica načelne politike, saj sem vnaprej napovedala, v kakšnih okoliščinah lahko delam naprej, v kakšnih pa ne,« je zapisala in dodala, da je pred njimi nov korak. »Skupaj smo dokazali, da znamo voditi Slovenijo. To nam daje kredibilnost, da lahko ponovno stopimo pred državljane in jih prosimo za zaupanje politiki, ki je državo vodila iz krize,« je pojasnila.

Združila bi sile vizionarjev

Zapisala je, da so sprožili postopke za ustanovitev nove socialno-liberalne opcije, s katero bodo šli na volitve. »Takšno, socialno-liberalno, je bilo vedno moje osnovno politično prepričanje,« je dodala. Po njenih besedah je za to, da Slovenijo popeljejo naprej, potrebno široko zavezništvo jasno profiliranih političnih opcij. »Zakaj bi le reproducirali staro politiko, če se lahko skupaj lotimo novih vizij? Združimo sile vizionarskih posameznikov, razumevajočih okolij, razumnih politik in evropskih vrednot,« je zapisala.

Bratuškova je odstop z mesta predsednice vlade podala prejšnji teden, potem ko je na kongresu Pozitivne Slovenije 25. aprila izgubila tekmo za mesto predsednika PS, na katerega je bil izvoljen ljubljanski župan Zoran Janković. Zatem je prišlo do odcepitve dela poslanske skupine PS, ki je nato ustanovil novo poslansko skupino. Predlog za ustanovitev nove poslanske skupine so podprli Jani Möderndorfer, Saša Kos, Jože Velikonja, Jerko Čehovin, Maja Dimitrovski, Aljoša Jerič, Darko Jazbec, Jožef Kunič, Mitja Meršol, Alenka Pavlič, Alojz Potočnik in Peter Vilfan. Kosova in Velikonja sta se nato vrnila v poslansko skupino PS.

Stranko sicer lahko ustanovi najmanj 200 polnoletnih državljank in državljanov, ki podpišejo izjavo o ustanovitvi.

Povezane vsebine