NAJDENO OROŽJE

Bombe iz prve vojne le meter od osnovne šole

Objavljeno: 30.07.2017 12:45Posodobljeno: 30.07.2017 12:45

Na Goriškem med gašenjem lope našli strelivo in neeksplodirana ubojna sredstva.

ŠEMPETER PRI GORICI – »Res je, lahko vam potrdim, da so bili novogoriški policisti to soboto ob 19.49 obveščeni o požaru lesene barake v Šempetru pri Gorici. Ugotovljeno je bilo, da je zagorela lesena lopa (ob stanovanjski hiši). Pozneje so ogenj pogasili gasilci PGD Šempeter in JZ GRD Nova Gorica,« je pripovedoval njihov tiskovni predstavnik Dean Božnik.

Čeprav se je ogenj iz še neznanega razlogapojavil tudi tik ob šempetrski osnovni šoli, bi dogodek bržkone obtičal nekje v kronističnih arhivih, če gasilci med gašenjem nenadoma ne bi naleteli na več različnih predmetov oziroma nevarnih ostalin iz obdobja prve svetovne vojne, poimenovali so jih neeksplodirana ubojna sredstva (NUS). Akcija s pripadniki ekipe za varstvo pred NUS pa specialne enote policije in kriminalistov je bila resna in obsežna, prišli so tudi ljubljanski pirotehniki. Zdelo se je, da je bil pred nosom nov eksplozivni škandal, podoben vurberškemu. Kaj se je pravzaprav zgodilo?

»Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.«

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja