PRIHAJA DAN D ZA JOCA

Bo Pečečniku uspelo v četrto: to so njegovi propadli projekti

Objavljeno 11. oktober 2015 20.45 | Posodobljeno 11. oktober 2015 20.50 | Piše: S. N.

Projekt oživitve nekaterih blagovnih znamk Dela Revije, ki sta ga prek družbe Princip Media zastavila Bojan Požar in Joc Pečečnik, že od 8. oktobra miruje.

LJUBLJANA – Lahko poslovnežu Jocu Pečečniku v četrto le uspe? To naj bi bilo znano jutri, ko mora nakazati prvi del kupnine za blagovne znamke nekdanjega Dela Revije – Lady, Jana, Stop, Obrazi, Anja, Kih.

Projekt oživitve nekaterih blagovnih znamk Dela Revije, ki sta ga prek družbe Princip Media zastavila Bojan Požar in Pečečnik, že od 8. oktobra miruje. Informacije so nasprotujoče si se, od tega, da Pečečnik v družbi ne bo sodeloval in v 12 mesecih pričakuje povrnitev vložka, do tega, da Požar napoveduje nadaljevanje projekta, ko bo Pečečnik izpolnil svoj del dogovora.

Medtem ko se jutri izteče rok za odločitev o usodi revij, pa se spomnimo na nekatere Pečečnikove slovenske projekte, kjer svojega slovesa uspešnega podjetnika ni upravičil, saj so šli vsi po vrsti v franže, zadnji še pretekli teden.

– Športni park Bežigrad (Plečnikov stadion): ravno v petek je Pečečnik ostal brez okoljevarstvenega soglasja za gradnjo Plečnikovega stadiona. Ministrstvo za okolje je zavrnilo njegovo pritožbo. Pečečnikova družba BŠP je okoljevarstveno soglasje za projekt sicer pridobila že maja 2012, a je ministrstvo za kmetijstvo in okolje novembra istega leta soglasje po pritožbi stanovalcev Fondovih hiš odpravilo in zadevo vrnilo v ponovno odločanje agenciji za okolje in prostor. Projekt je tako že šesto leto na čakanju.

– Mura: igralniški tajkun se je leta 2009 pojavljal kot rešitelj včasih najmočnejše domače blagovne znamke v tekstilni industriji – Mure. Toda Pečečnik je svojo ponudbo za rešitev Mure uradno umaknil, ker ni dobil odgovora države. Kolegi s poslovnega dnevnika Finance pa so takrat ugotovili, da je Pečečnik bolj razmišljal o tem, kako bi državi pobral denar, kot o tem, kako bi svojega investiral v Muro. V programu ni nič o tem, kako bi Mura pridobivala posle (razen tistih, ki bi jih morala zagotoviti država), bilo pa je veliko o tem, da bi od države potreboval več deset milijonov evrov.

– Interblock: leta 2006 je takrat ambiciozni šmarski poslovnež iz Factorja želel ustvariti novo Olimpijo. Ta je pod imenom NK Bežigrad že nastopala v nižjih ligah, in to zelo uspešno. Za edino pravo naslednico preminule stare Olimpije so jo vzeli tudi navijači. Toda kljub podpori nekaterih ljudi v upravi NK Bežigrad je naletel na premočan odpor navijačev, igralcev in drugih funkcionarjev 'v zmajevem gnezdu', zato do združitve na koncu vendarle ni prišlo. Pečečnik je načrtoval tudi gradnjo nogometne akademije in ob prehodu iz Faktorja, ki je nato postal Interblock, je iz Olimpijo hotel narediti sodoben evropski klub, a je bil neuspešen.

Bo Pečečnik kot poslovnež spet pogorel?

Deli s prijatelji