RAZPRAVA

Bo Milan Kučan odnesel Tonina?

Objavljeno 09. januar 2013 08.05 | Posodobljeno 09. januar 2013 08.05 | Piše: D. P., STA

Z njegovim glasom nekdanji predsednik ni izgubil pravice do razlike med pokojnino in 80 odstotki plače predsednika republike.

LJUBLJANA – Izvršilni odbor NSi bo na današnji seji med drugim razpravljal o spremembah referendumske zakonodaje in ravnanju vodje strankine poslanske skupine Mateja Tonina. Ta je podprl opozicijsko zakonsko dopolnilo, s katerim bivši predsednik Milan Kučan ni izgubil pravice do razlike med pokojnino in 80 odstotki plače predsednika republike.

Pojasnil je

To je namreč tudi po besedah tiskovnega predstavnika NSi Jerneja Vrtovca v stranki izzvalo različne odzive, med drugim tudi izraze ogorčenja. Tonin je svoje ravnanje sicer pojasnil v pismu, v katerem je zapisal, da je za omenjeno dopolnilo glasoval zato, ker je želel narediti konec maščevalni politiki.

Poslušali ga bodo

Po besedah Vrtovca bo izvršilni odbor na seji v zvezi s tem med drugim poslušal, kaj ima o zadevi povedati Tonin, vse morebitne nadaljnje odločitve pa so odvisne od njegovih odgovorov in razprave. Na vprašanje, ali lahko izvršilni odbor glasuje tudi o tem, da se Tonina razreši z mesta vodje poslanske skupine, pa je Vrtovec pojasnil, da je teoretično mogoče tudi to.

Deli s prijatelji