NOVA AFERA

Bajni zaslužki tudi ministru Mramorju?

Objavljeno 09. marec 2015 19.11 | Posodobljeno 09. marec 2015 20.46 | Piše: P. Pa.
Ključne besede: zaslužki

Po Stanki Setnikar Cankar naj bi se med zaslužkarji znašel še en minister.

LJUBLJANA – Po aferi s honorarji, ki je z ministrskega stolčka odnesla ministrico za šolstvo Stanko Setnikar Cankar, je danes v medije prišla nova afera, ki je Supervizor ni razkril. Finančni minister Dušan Mramor naj bi od ekonomske fakultete od leta 1998 pa vse do danes prejel le nekaj deset tisoč evrov manj kot Setnikar Cankarjeva, poroča Pozareport.si.

Bajni zaslužki

Mramor naj bi ob svoji redni zaposlitvi na ekonomski fakulteti in v času, ko je bil finančni minister v vladi Toneta Ropa, na podlagi avtorskih ali podjemnih pogodb zaslužil še dodatnih šeststo tisočakov. A Mramorja spletna aplikacija KPK Supervizor ni zajela, ker naj bi ta denar zaslužil v nekoliko daljšem obdobju kot Setnikar Cankarjeva.

Po navedbah vira naj bi Mramor med 1998 in 2006 na svoji matični fakulteti zaslužil približno 400 tisoč evrov, in to kljub temu da je takrat prejemal plačo, med letoma 2002 in 2004 pa je bil celo minister za finance. Nekaj manj kot 200 tisočakov pa naj bi nato zaslužil še med 2006 in 2014, pri čemer je bil od leta 2007 do 2013 celo dekan fakultete.

Ali podatki držijo, preverjamo tudi pri Mramorju in na ekonomski fakulteti. Ministra pa smo vprašali, ali namerava, če navedbe držijo, odstopiti. 

Odgovorili so nam ...

»Minister za finance je podatke o svojih honorarjih na ekonomski fakulteti od nastopa položaja funkcionarja pripravljen predložiti javnosti. Ker Supervizor prikazuje poimenske podatke o prejemkih fizičnih oseb samo za prejemnike, ki so od leta 2003 prejeli več kot 200.000 evrov, in ministra na tem seznamu ni, bo ministrstvo javnosti posredovalo podatek, pripravljen na enak način, kot so pripravljeni podatki za potrebe Supervizorja. Sicer pojasnjujemo, da je minister danes in jutri na službeni poti v tujini, zato vam dodatnih informacij ne moremo zagotoviti,« so nam pojasnili na ministrstvu.

Deli s prijatelji