BELA ZIMA

Andrej Pečenko: V soboto prehodno sneženje

Objavljeno 21. januar 2016 13.11 | Posodobljeno 21. januar 2016 13.13 | Piše: Mo. S.

Vsak dan bo toplejše, prihodnji teden lahko pričakujemo rahel dež.

LJUBLJANA – Podobno vreme se bo v večjem delu države še nekaj dni nadaljevalo. Danes bo precej jasno, popoldne in zvečer se bo na vzhodu zmerno pooblačilo, na Primorskem pa bo pihala šibka burja.

Tudi petek bo še pretežno jasen, le na severu države bo zjutraj nekaj oblakov. Najnižje jutranje temperature bodo od –12 do –6, ponekod na Notranjskem okoli –15, na Primorskem od –3 do 0, najvišje dnevne od –1 do 3, na Primorskem okoli 8 stopinj Celzija.

Snežinke v Prekmurju

V soboto bo sprva pretežno oblačno, na severovzhodu pa bo prehodno možno rahlo sneženje. Popoldne se bo zjasnilo. Kot nam je pojasnil dežurni vremenoslovec pri Agenciji RS za okolje (Arso) Andrej Pečenko, se bodo snežinke v tem delu države pojavile tu in tam, mogoča je tudi tanka snežna odeja. Vendar sneg ne bo ostal dolgo, prav tako ga ne bo zapadlo veliko.

Vsak dan bo toplejše

Na vprašanje, ali se nam v prihodnjih dneh vendarle obeta kakšna večja vremenska sprememba, nam je Pečenko odgovoril, da bo manjša prišla v noči s četrtka na petek prihodnji teden, najbrž v obliki rosenja ali rahlega dežja, snega pa ne bo, saj se ozračje počasi že segreva. Vsak dan bo toplejše, tako da bo v nedeljo čez dan že kakšnih 5 stopinj Celzija, medtem ko bo ponedeljek še toplejši: tudi do 10 stopinj.

Upajmo, da se zima še ne bo poslovila …

Deli s prijatelji