TOPLA JESEN

Afrika, hvala! V petek in soboto v Sloveniji celo 25 stopinj

Objavljeno 16. oktober 2012 14.00 | Posodobljeno 16. oktober 2012 13.22 | Piše: A. L.

Padavin na Arsu ne vidijo: zdaj bomo imeli suho in toplo jesen.

Nedeljska jesenska idila v Portorožu

LJUBLJANA – »V petek in soboto zna biti zelo toplo. Celo do 25 stopinj. Verjetno je prišlo iz Afrike in bo v bistvu res precej toplo,« je povedal dežurni prognostik v Agenciji RS za okolje Andrej Pečenko. Ne bo pa se povsod toliko ogrelo: »Po nižinah bo odvisno od sonca, od vetra, bo pa dosti toplo. Predvsem v malo bolj toplih krajih in na vzhodu ter v notranjosti Primorske.«

Suha in topla jesen

Za zdaj nič ne kaže na padavine. »Vreme se počasi umirja. Polovica Slovenije je že skoraj jasna, druga pa še ne. Zdaj je bilo deževno jesensko vreme, sledi pa suho in toplo jesensko vreme,« pravi Pečenko. 

Preberite več o vremenu.

Že jutri do 21 stopinj

Jutri bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, na zahodu države bo občasno pretežno oblačno. Zjutraj po nižinah pričakujte meglo. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 7, na Primorskem okoli 9, najvišje dnevne od 16 do 21 stopinj Celzija. V četrtek bo na zahodu države še nekaj oblačnosti, drugod bo povečini jasno. Čez dan bo pihal jugozahodni veter.


Arso: Grozijo poplave

Danes čez dan bodo še naraščale večje reke – Savinja in Sava v spodnjem toku ter reka Mura in Drava. Sava bo zvečer presegla 1500 m3/s, Mura zvečer 600 m3/s, Ljubljanica pa bo čez dan dosegla opozorilni pretok 144 m3/s.

V noči na sredo bo močneje narasla reka Krka, predvidoma do 200 m3/s, ki lahko ob tem poplavi manjša območja vsakoletnih poplav.

 

Deli s prijatelji