MRTVI ALI POGREŠANI

Svarilo pred koncertom Siddharte na lokaciji, kjer izginjajo fantje

Objavljeno 15. marec 2016 15.48 | Posodobljeno 15. marec 2016 17.45 | Piše: Mo. S.

Domna, ki je pogrešan od 24. februarja, kljub več obsežnim iskalnim akcijam še niso našli.

Klemen Lenko na levi in Peter Aplinc na desni.

MARIBOR – »V Maribor prihaja Siddharta. Upamo, da bodo poskrbeli za varnost ali pa se te lokacije izogibajte,« nam je sporočil bralec Emanuel. Priljubljena skupina bo ta petek namreč nastopila na lokaciji, kjer so izginili fantje.

Izpred znanega mariborskega študentskega zbirališča je nazadnje, ko je hotel obiskati koncert Modrijanov, izginil Domen Simoničimage pred njim pa že več mladeničev. Dva primera sta se končala tragično. Domna, ki je pogrešan od 24. februarja, kljub več obsežnim iskalnim akcijam še niso našli.

Kdaj lahko policija pridobi podatke o telefonu?

Nekaj očitkov je letelo tudi na policijo, češ da se je odzvala prepozno. Boštjan Lindav s kriminalistične policije je v Odmevih povedal, da policija v tem primeru nadaljuje z vsemi aktivnostmi, redno je v stikih s CZ, gasilci in civilnimi združenji, ki sodelujejo pri iskanju. Preverjajo pa tudi informacije, ki jih imajo starši.

Lindav se je odzval tudi na dejstvo, da pri pogrešanih traja kar nekaj časa, da začnejo iskanje njihovih mobilnih telefonov. Kot pravi, to področje ureja zakon o elektronskih komunikacijah. »Policija od operaterja lahko pridobi podatke, kadar je neposredno ogroženo življenje ali telo osebe, ter ko govorimo, da ima tako napravo v posesti otrok,« je pojasnil. Naj spomnimo: Domnov oče je, preden se je iskanje tudi uradno začelo, preživel pravo agonijo.image Policiji je med drugim moral dejati, da ima njegov sin samomorilna nagnjenja, čeprav jih nikoli ni pokazal.

Deli s prijatelji