15-LETNI UBEŽNIK

Sestradanega in premraženega našli pred pekarno

Objavljeno 12. februar 2016 19.42 | Posodobljeno 12. februar 2016 19.42 | Piše: T. B.

V Portorožu so našli pogrešanega mladostnika iz Nemčije.

PORTOROŽ – Bralec nam je sporočil, da so koprski policisti danes zjutraj v Portorožu prijeli 15-letnega fanta, za katerega se je izkazalo, da ga že nekaj časa pogrešajo v Nemčiji. Kaj je mladeniča pahnilo iz domače postelje na naše ulice, še ni znano. Policisti so primer predali centru za socialno delo. 

Spal je pred pekarno

Ko se je Sabina Redžić kot vsak dan nekaj čez peto uro zjutraj odpravila v službo, jo je tam pričakalo presenečenje. Na klopi pred vhodom Naše pekarne v Portorožu, v kateri je zaposlena, je spal najstnik, vidno premražen in v slabem stanju. »Človek tega ne vidi vsak dan! Fant se mi je zasmilil, zato sem ga vprašala, ali kaj potrebuje.« Kmalu je ugotovila, da se bosta težko sporazumevala, saj deček govori le nemško. »Povabila sem ga na toplo, mu dala hrano in vroč čaj. Videlo se je, da je lačen.« Njeno pomoč je hvaležno sprejel, Sabina pa je o nenavadnem obiskovalcu povedala nekaterim znancem in strankam. Med njimi se je, kot pravi, očitno znašel tudi policist, ki je slišal njeno pripoved in o zadevi takoj obvestil kolege.

Ujeli so ga med begom

»Pridrveli so policisti, fant pa se je prestrašil in pobegnil,« je dejala Sabina. Toda kmalu so ga ujeli in ugotovili, da gre za državljana Nemčije, ki je že nekaj časa na seznamu pogrešanih oseb. Razlog, zakaj je 15-letnik pobegnil od doma in kaj je pri nas počel, še ni znan. Predstavnica za odnose z javnostjo PU Koper Anita Leskovec je potrdila, da so pogrešanca prijeli policisti in ga predali centru za socialno delo. 

Deli s prijatelji