STARŠI SO OPOZARJALI

Nesreča šolskega avtobusa, zaradi slabosti številni prej domov

Objavljeno 17. februar 2016 15.10 | Posodobljeno 17. februar 2016 15.12 | Piše: K. K.

V avtobus se je zaletel prehitri 27-letnik.

Policija nima podatkov, da bi bil kdo poškodovan, bralec pa poroča, da je nekaj otrok, ki so bili vpleteni v nesrečo, predčasno zapustilo pouk.

ZDOLE  Danes zjutraj je prišlo do prometne nesreče šolskega avtobusa in osebnega avtomobila, nam je sporočil bralec, ki opozarja, da so krajani Zdol pri Krškem pred časom protestirali zaradi slabega stanja ceste KrškoZdole. 

Nesrečo je potrdila tiskovna predstavnica novomeške policije Alenka Drenik, ki je povedala, da so bili o prometni nesreči med Zdolami in Krškim obveščeni ob 7.10. »Policisti so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 27-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtobus, v katerem je bilo v času neserče 15 otrok. V nesreči ni bil nihče poškodovan.«

Bralec, ki nas je obvestil o nesreči, sicer sporoča, da je moralo zaradi slabosti in drugih tegob kasneje več otrok, ki so bili zjutraj na nesrečnem avtobusu, predčasno zapustiti pouk. Vsi otroci, ki jih je avtobus prevažal, so bili osnovnošolci.

Policisti so povzročitelju nesreče zaradi kršitev cestnoprometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Deli s prijatelji