PROCES

Šukalo obljubil, da pride na sodišče

Objavljeno: 24.02.2012 11:30

Igralec nemškega Duisburga naj bi bil vplačal v stavnici 5,5 milijona evrov.

  • Goran Šukalo in njegov zastopnik Franci Matoz

LJUBLJANA – »Dobil sem vabilo in pridem,« je v pogovoru za Ekipo Goran Šukalo potrdil, da se bo udeležil procesa na mariborskem sodišču. Nekdanji reprezentant je eden od osumljenih v aferi zaradi nelegalne mariborske stavnice. Pravnomočna obtožnica ga bremeni ilegalnega stavljenja in prirejanja rezultatov.

Ni edini

Številni slovenski nogometaši (poleg Šukala še Nastja Čeh, Ermin Raković, Gregor Židan, Dejan Djuranović in Rene Mihelič) naj bi sodelovali pri nelegalnih stavah. Igralec nemškega Duisburga naj bi bil vplačal v stavnici 5,5 milijona evrov, skupaj pa vsi sodelujoči 43 milijonov.

Šukalo terjal dolgove?

Obtožba navaja, da je stavnico več let vodil 48-letni Mariborčan Kosta Turner, pri domnevno nečednih poslih pa so mu pomagali 41-letni Ivan Vinko iz Selnice ob Dravi, 31-letni Vasja Turner iz Maribora, 44-letni Zvonko Hajšek iz Metave, 29-letni Goran Šukalo iz Kopra in 42-letni Srb Saša Simić. Šukalo naj bi bil stave celo sprejemal, skrbel za plačilo in tudi terjal dolgove.

Stavil tudi na dan tekme

Šukalo je stave vplačeval sam, igralce za stavnico pa je novačil tudi po Nemčiji. Skoraj vsak dan je po nekajkrat stavil različne vsote: od najmanj 500, najpogosteje pa kar 2000 oziroma 2500 evrov. Najbolj vroč je bil zanj 29. marec 2011 (tekma Irska – Slovenija), saj je takrat stavil kar na 22 dogodkov in za to vplačal 54.850 evrov. Samo z njegovo pomočjo se je stavnica dokopala do petih milijonov evrov in pol.

Povezane vsebine