KOLESARJENJE

S kolesom na potep

Objavljeno: 13.03.2013 14:40Posodobljeno: 13.03.2013 14:42

Pomlad je pred vrati, dnevi postajajo toplejši in prvi kolesarji so za svojo strast že izkoristili sončne dni.

Edge 810 je najboljša izbira za kolesarje, ki želijo navigacijsko napravo vrhunskih zmogljivosti. Novost ima tanek, 2,6-palčni barvni zaslon, občutljiv za dotik, baterija zdrži do 17 ur, uporabniški vmesnik pa je nov in poenostavljen.

Na aparat je mogoče namestiti dodatne cestne ali topografske karte, vključno s satelitskimi posnetki BirdsEye, zato lahko kolesarja vodi na popotovanju, pri vožnji na delo ali kateri koli aktivnosti, kjer potrebuje kartografijo in navigacijo. Zaradi vgrajenega sprejemnika GPS in navigacijskih funkcij, ki ne potrebujejo dodatnih prenosov podatkov, je idealna izbira za uporabo kjer koli na svetu. Z opcijsko rutabilno kartografijo, ki omogoča izračun poti Active Routing, lahko uporabnik z Edge 810 izračunava tudi specifične poti glede na vrsto kolesa in želje poteka načrtovane poti.

Ko te preseneti dež

Spomladi se lahko velikokrat zgodi, da vas med kolesarjenjem preseneti dež. V takšnih primerih je seveda najboljša rešitev primerna oprema, ki vas zaščiti pred dežjem. Camp je kolesarjem namenilo posebno pelerino, ki poskrbi za popolno zaščito tudi med poganjanjem pedalov. Oblikovana je tako, da med kolesarjenjem zaščiti tudi noge, luknja za roke pa je postavljena tako, da je vse do zapestja skrito pod pelerino. In še več: tudi kapuca ob straneh je iz prozornega materiala, kar omogoča lažji pogled na levo in desno – za varno kolesarjenje.

Za fotografske navdušence

Fotonahrbtnik Lowe Pro Photo Sport Sling 100 AW ni namenjen le kolesarjem, ampak tudi drugim športnikom, ki se ukvarjajo s fotografijo. V njega lahko varno spravite fotoopremo, seveda pa se najde prostor tudi za športno opremo, ki jo potrebujete med kolesarjenjem. Princip sling shot omogoča, da torbo le zasučete okoli pasu, ne da bi jo sneli – in fotooprema je že na voljo. Preprosto lahko dosežete tudi druge stvari: da bo oprema na varnem, tudi če vas preseneti dež, poskrbi pregrinjalo, ki je vgrajeno v spodnjem delu nahrbtnika.

Glavo na varno

Ne smemo pozabiti še na zaščito glave. Čelada je za otroke na kolesu obvezna, za odrasle pa priporočljiva. To iz leta v leto upošteva vse več odraslih, ki se na kolesarjenje odpravijo s čelado na glavi. Giro Rift je ena takšnih, pri katerih je proizvajalec poleg zaščite glave pomislil tudi na udobje in prezračevanje, da v vročih dneh pod njo ne boste mokri zaradi potenja. Sistem prilagajanja Acu Dial z vrtenjem gumba omogoča, da čelado spravite v pravilni položaj, da vas med poganjanjem pedalov ne bo motila, bo pa poskrbela za vašo varnost.

Predstavitvene informacije