STANOVANJE

Kako vizualno povečati majhne prostore?

Objavljeno: 04.07.2011 18:42Posodobljeno: 05.07.2011 11:00

Pod posteljo namestite predale, na stene pa pritrdite police

  • Majhne prostore premišljeno izkoristite.
Tudi če vaše stanovanje ni tako veliko, kot bi si morda želeli, nimate razloga za skrb. Ponujamo vam nekaj nasvetov, s pomočjo katerih bodo prostori, namenjeni različnim funkcijam, videti večji.

Svetle barve prostor povečajo

V majhnih stanovanjih se najbolje obnesejo stene, ki so prepleskane v svetle barve, saj bodo sobe tako videti večje. Naj bodo preproge in posteljnina v enaki barvi, saj raznobarvna oprema prostor le zmanjša. Strop naj bo bel, saj bo tako videti višji.

Izkoristite prostor na stenah

Police so dobrodošle povsod in nikjer niso odveč, sploh pa ne v majhnih prostorih. Namestite jih nad posteljo, televizijo, računalnik, primerne pa so za knjige, spominke, škatle z nakitom ter igrače, vse to pa boste imeli na dosegu roke. Stvari, ki jih ne želite razporejati po policah, pospravite v okrasne škatle, ki lahko prostor prav tako obogatijo.

Predali pod posteljo

V majhnih sobah je dragocen vsak milimeter prostora, zato ga je treba primerno izkoristiti. Namesto da se vam pod posteljo nabira prah, v prazen prostor namestite predale, nanje pričvrstite majhna kolesa, vanje pa lahko spravite igrače, posteljnino in sezonska oblačila. Z malo ustvarjalnosti lahko v prostor pod posteljo namestite še eno blazino, ki jo ob pravi priložnosti potegnete na plano in ležišče za gosta imate pripravljeno!

Več manjših kosov pohištva ali le en velik

Majhni prostori naj bodo opremljeni z majhnimi kosi pohištva, ki imajo več funkcij. Izberite omare, mize in stole s kolesi, ki bodo pohištvo naredili mobilno in večnamensko.

Kljub temu da so sobe majhne, naj ne bodo prenatrpane. V enem prostoru naj bo le en velik kos pohištva, in če je to omara, naj sega do stropa, tako da boste lahko izkoristili tudi prostor na višini.

Povezane vsebine