PRAVI NAMEN

Vse več odraslih v telovadnici seksa, ne telovadi

Objavljeno: 02.02.2016 20:20Posodobljeno: 02.02.2016 20:21

Osebe, ki si želijo postati fit in hkrati najti novo ljubezen, kaj lahko oboje dosežejo z enim samim dejanjem.

Najnovejša britanska raziskava razkriva, da četrtina uporabnikov telovadnic v njih najde malce drugačen način za boj s kilogrami. In ta se imenuje seks. Polovica vprašanih je namreč priznala, da vanje hodijo zgolj zato, da bi tam našli partnerja, nekaj manjše število pa je takih, ki se prav v telovadnici odločajo celo za spolne avanture.

Kaj pravijo številke

V anketi je sodelovalo 2000 odraslih. Iz njihovih odgovorov je razvidno, da jih je 25 odstotkov okušalo strasti v telovadnici vsaj enkrat v zadnjem letu dni. Petina vprašanih je priznala, da je bil njihov partner njihov osebni trener.

Da so o takem seksu že sanjarile, je priznalo več kot 70 odstotkov žensk, raziskava pa je prav tako razkrila, da najbolj optimistične (takih je 10 odstotkov) s seboj v torbi vedno nosijo kondom. Za vsak primer seveda.

Uporabniki naprave za vadbo velikokrat uporabljajo z namenom, da bi pritegnili pozornost potencialnega partnerja. Več kot polovica moških tako na napravah kaže svoje bicepse, 45 odstotkov dam pa meni, da je tako imenovani steper najboljši za razkazovanje zadnje plati.

Idealni pogoji

Že več raziskav je razkrilo, da vadba in izguba kilogramov pozitivno vplivata na posameznike. S tem se strinja tudi eden od izvajalcev raziskave Dan Rutherford, ki je dejal, da sproščanje endorfina pozitivno vpliva na samozavest, prav zato povezava med telovadnico in iskanjem potencialnega partnerja niti ni tako nenavadna. V njej so namreč odlične razmere, da si vsi upajo malce več. Hormoni, ki se med vadbo sproščajo, navdajajo tako z boljšo samopodobo kot z okrepljenim libidom. Idealni pogoji torej, bi lahko rekli. 

Povezane vsebine