POVEZAVA

V seksu najbolj uživajo ženske s to barvo las

Objavljeno: 13.01.2018 20:30Posodobljeno: 13.01.2018 20:30

Katere so glede tega v prednosti?

  • Fotografija je simbolična.

V seksu najbolj uživajo ženske z eno barvo las, če gre verjeti rezultatom raziskave, ki so jo izvedli na univerzi Hamburg in v kateri je sodelovalo več 100 žensk z različnimi barvnimi odtenki las. Z njeno pomočjo so znanstveniki skušali povezati barvo teh s spolnim življenjem.

In zmagovalke so …

Rdečelaske. Kot se je namreč izkazalo, je njihovo spolno življenje v primerjavi z ženskami drugih barv las daleč najpestrejše, kar se kaže v večjem številu spolnih partnerjev in tudi v pogostejši akciji med rjuhami. 

Jasna sporočila

»Ognjene rdečelaske so v resnici ognjene,« je povedal avtor študije Werner Mabermehl. »Zanimivo pri tem je, da tudi tiste, ki svoje lase pobarvajo v rdečo, podzavestno pošiljajo sporočilo, da iščejo partnerja. Ženske, ki so v partnerskih zvezah in se nenadoma odločijo za rdeče odtenke las, življenjskemu sopotniku sporočajo, da si želijo spremembe ali celo, da iščejo nekaj boljšega.« Z njim se strinja psiholog Scott Barry Kaufman, ki je za Psychology Today pojasnil, da ljudje z rdečimi lasmi pritegnejo pozornost, saj jih okolica dojema kot mladostne in plodne ter so zato privlačni za nasprotni spol.

V družbi so rdečelaske in rdečelasci od nekdaj deležne posebne pozornosti in temu v resnici ni mogoče oporekati. Samo poglejte velike umetniške stvaritve, kot je denimo Botticellijeva Venera.


 

Povezane vsebine

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja