KOMUNIKACIJSKI ŠUM

Štirje stavki, ki jih moški razumejo drugače kot ženske

Objavljeno: 17.07.2017 20:30Posodobljeno: 17.07.2017 20:30

Zato velikokrat pride do zadrege.

  • Fotografija je simbolična.

Moški in ženske podobne ali celo enake besede velikokrat razumejo drugače. Včasih se resnično zdi, da ne govorijo istega jezika. Poglejte štiri izjave, ki si jih one najpogosteje razlagajo drugače od njih, kar lahko vodi do številnih zadreg.

Pogovoriti se morava

On: Za moške ta stavek nakazuje težavo, ki jo je treba rešiti. Zato v njih takoj zbudi napetost, zaskrbljenost, tudi potrebo po obrambi, četudi niso ničesar zakrivili.

Ona: Za ženske pomeni komunikacija način zbliževanja s partnerjem. Povabilo na pogovor še zdaleč ne pomeni, da je kar koli narobe, temveč le, da bi rade razjasnile nekatere dileme ali zgolj preživele nekaj prijetnih trenutkov z njim.

Storiva to skupaj

On: Moški neradi delijo svoje uspehe in praviloma raje delujejo sami. Če ona predlaga, da bi nekaj opravila skupaj, je on prepričan, da pričakuje, da bo delo opravil sam.

Ona: Znanstveniki trdijo, da so ženske zaradi oksitocina družabnejše, ekipno delo pa jim pomeni tudi sredstvo za povezovanje in dokazovanje, da niso same. Torej bi mu res rade pomagale ali pričakujejo njegovo pomoč.

Dobro je

On: Stavek, ki ga on razume, kot da so zadeve takšne, kot bi morale biti, in med njima ni več zamer. Kadar moški sliši, da je nekaj dobro, ne brska naprej. Kadar izjavi, da je dobro, misli, da tako tudi je.

Ona: Čeprav on ta stavek po prepiru izreče, ne pomeni, da je v resnici zadovoljna s pojasnilom ali končnim razpletom in pričakuje podrobnejšo razlago. Dobro je je zanjo velikokrat zgolj fraza in ni dovolj dobro.

To je moško delo

On: Kadar on reče, da je nekaj moško delo ali moška zadeva, se mu običajno ne ljubi pojasnjevati podrobnosti, ki bi jih ona tako rada slišala.

Ona: Njo ta stavek spravi ob pamet, saj je prepričana, da je nima za dovolj sposobno, da bi pokukala za mejo tistega, kar velja za žensko delo ali naloge. In on si zagotovo lahko obeta ogenj v strehi, čeprav ni mislil prav nič slabega.
 

Povezane vsebine

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja