DOBRO JUTRO

Šest znanstvenih razlogov za jutranji seks

Objavljeno: 20.01.2016 20:20Posodobljeno: 20.01.2016 20:21

Zaradi njega boste ves dan lepši, boljše volje in lažje se boste ubranili pred sezonskimi okužbami.

  • Fotografija je simbolična.

Večina seksu res namenja čas pred spanjem, a prav zjutraj bi se mu morali predajati večkrat. Za to obstaja mnogo znanstveno utemeljenih razlogov.

Ves dan boste pozitivni

»Jutranji seks je odličen način prebujanja in po njem zagotovo ne boste vstali z levo nogo,« je prepričana seksologinja Laurel House. Čeprav ste še utrujeni in ne ravno pri volji, je on najbrž že zagret. Naj si vas torej vzame v položaju žličke, kmalu boste pozabili na jutranjo slabo voljo, občutek zadovoljstva pa vas bo spremljal še ves dan.

Zaradi njega boste lepši

V resnici. Po jutranjem seksu bodo vaša koža in lasje ves dan bolj sijoči. »Oboje je posledica pospešenega pretoka krvi in delovanja hormonov, ki se sproščajo med spolnimi igricami,« je prepričana kanadska seksologinja dr. Jess O'Reilly.

Bolj zdravi boste

Zlasti v zimskih mesecih se zagotovo pogosto srečujete z ljudmi, ki kihajo in kašljajo. A vas to, če si boste večkrat privoščili jutranji seks, ne bo doletelo. »Spolne radosti namreč v telesu povečajo količino imunoglobulina A, s tem pa se krepi imunski sistem,« je povedala dr. O'Reillyjeva.

Vzamete si čas zase

Dandanes smo ljudje preobremenjeni in zasuti s številnimi informaciji, ki se jim izpostavimo praktično takoj, ko odpremo oči. Z jutranjim seksom pa boste svojim možganom in duši privoščili še malo počitka, si hkrati vzeli čas samo zase in za dragega ter najprej prebudili čutno plat.

Sledite naravi

Med spanjem gre telo skozi več faz vzburjenja in mogoče se boste prebudili ravno sredi ene od njih. »Prav to pa nedvomno gre izkoristiti in začeti sredi predigre,« meni ameriška zakonska svetovalka Katrina Messenger.

Moški tedaj najbolj na volji

»Tudi moške uravnavajo hormonski cikli, ki se čez dan spreminjajo,« pravi Messengerjeva. Zjutraj med četrto in šesto uro je pri njih največ testosterona. In prav to dejstvo lahko njemu in vam zagotovi vročo budnico. 

Povezane vsebine