VAROVALNO

Seks, ki razmerje varuje pred razpadom

Objavljeno: 22.01.2016 20:20Posodobljeno: 22.01.2016 20:21

Oba partnerja morata vedeti, kaj si kdo od njiju želi, to pa lahko ugotovita le s komunikacijo.

Znana seksologinja Tracy Cox poudarja, da je pri večini parov za slabo spolno življenje in torej za nezadovoljstvo v intimnem odnosu krivo to, da se o seksu v resnici nikoli ne pogovarjajo. In zakaj o tem molčijo? »Ker jim gredo seksualne teme težko z jezika ter se o spolnosti ne znajo pogovarjati,« je prepričana seksologinja, ki niza preproste nasvete, kako to spremeniti ter razmerje postaviti v prave tirnice in celo preprečiti propad zveze.

Naj se pogovor začne

Najbrž bo potrebnega malce poguma ter partnerju ali partnerici jasno in glasno povedati: »Od zdaj naprej se bova o seksu pogovarjala.« Nato pa bo to odločitev treba spoštovati in upoštevati. Partnerja morata torej govoriti o spolnosti, pred tem pa postavite nekaj pravil. »Eno od njih je nedvomno to, da se drug drugemu ne bosta posmehovala in se ne bosta obsojala, da bosta drug drugemu v oporo in si bosta izkazovala razumevanje,« meni Tracy Cox in dodaja, da si morata razkriti čisto vse: kaj si želita, česa se bojita, v čem uživata, o čem sanjarita in podobno. »Razmislite torej o tem ter dognanja delite s partnerjem. Ostanite vi in recite ne tistemu, česar ne želite preizkusiti. Smisel kakovostne spolnosti je vendarle v tem, da počnete tisto, kar je za vas prijetno,« dodaja seksologinja.

Nato pa akcija

Pojasnite dragemu (ali dragi), kje so vaše vroče točke. Te morate seveda najprej poznati sami. Kje želite, da se vas dotika, katere so vaše erogene točke? Poiščite jih in jih razkrijte življenjskemu sopotniku. Seveda naj enako stori tudi ta.

Drug drugega zasipajta s komplimenti. To bo obema dvignilo samozavest, ki je nedvomno najboljši afrodiziak.

Hkrati bodita odprta za novosti in ne zavračajta vseh predlogov, ki bi lahko popestrili vajino spolnost. Tiste, ki resnično niso povsem v nasprotju z vašimi načeli, velja vsaj preizkusiti. Morda vas na poti do boljše spolnosti ovira le sram ali strah pred neznanim. Če vama ne bodo všeč, jih še vedno lahko opustita.

Skupaj hranita svojo željo. Berita erotične knjige, glejta porno vsebine, sanjarita o popolnem seksu in bodita drug do drugega odkrita. Prav to so namreč temelji zdrave kakovostne spolnosti in s tem tudi trdnega razmerja.


 

Povezane vsebine

Predstavitvene informacije