UŽITKI

Sedem skrivnosti njene masturbacije

Objavljeno: 23.10.2017 20:30Posodobljeno: 23.10.2017 20:30

Do orgazma pride hitreje kot v družbi ljubimca.

  • Fotografija je simbolična.

Žensko spolno zadovoljstvo je še vedno mnogim velika uganka. Zlasti če si do orgazma pomaga sama. Zato poglejte sedem razlik med moško in žensko masturbacijo.

Na splošno

Študije dokazujejo, da ženske najpogosteje vzburjajo z zamišljanjem preteklih izkušenj in namišljenimi erotičnimi scenariji, medtem ko si moški pogosteje pomagajo s pornografijo. Kaj pa še na to temo pravijo strokovnjaki?

Sama je hitrejša

Moški v povprečju za doseganje orgazma potrebujejo nekaj minut, pri ženskah zadeva traja malo dlje: od 15 do 20 minut. A vendar se ti podatki nanašajo na seks, ne na masturbacijo, pravi Sadie Allison, avtorica dela Orgazem, po katerem hrepenijo ženske. Pri tem se opira na raziskave, ki dokazujejo, da ženska med masturbacijo za doseganje orgazma potrebuje v povprečju dve do tri minute.

One to počnejo redkeje

Glede na raziskave približno 25 odstotkov moških masturbira tri- do petkrat na teden, več kot 55 odstotkov pa vsaj enkrat na teden. 10 odstotkov žensk to počne trikrat na teden, 38 odstotkov pa enkrat na mesec. Poleg tega študije dokazujejo, da moški začno onanirati že na začetku pubertete, ženske pa mnogo kasneje, šele po 20. letu, poroča Men's Health.

Drugačna priprava

Pri moških okolje in vzdušje ne igrata velike vloge. Oni se večinoma opirajo zgolj na nagon po zadovoljevanju potrebe. Za ženske to praviloma ne velja. Zanje je vzdušje ključnega pomena, pojasnjuje Allisonova, pa naj gre za spodnje perilo, čutno prho, prižiganje sveč, glasbo itd. Torej so pomembne priprave, ki prinašajo še dodatno sprostitev in vznemirjenje.

Njeni dotiki so nežnejši

Moški imajo praviloma čvrst stisk, ženski gibi pa so nežnejši, počasnejši in subtilnejši. Glede na to, da je na klitorisu dvakrat več živčnih končičev kot na glavi penisa, je to fiziološko razložljivo. Sčasoma tudi njen dotik lahko postane močnejši, a šele potem, ko je telo nanj res pripravljeno.

Ona raziskuje vse telo

Ženske se med masturbacijo bolj kot samim spolovilom posvečajo celotnemu telesu in raziskovanju tega. Dotikajo se dojk, bradavic, trebuha, notranjega dela stegen in drugih erogenih con, oni pa se posvečajo zgolj spolnemu udu.

Orgazem ni edini cilj

To je ena največjih razlik med samozadovoljevanjem moških in žensk. Moški imajo samo en cilj: doživeti orgazem. Ženskam početje zadovoljstvo prinaša tudi, če tega ni. Nekako tako kot pri seksu v dvoje, bi lahko rekli, ko je za ženske veliko bolj od cilja pomembna pot.

Če do orgazma pride, ta traja in traja

Moška ejakulacija prinaša veliko fizično sprostitev in zadovoljstvo, saj telo potrebuje veliko energije, da izloči spermo. Prav zato večina moških po orgazmu občuti utrujenost in potrebuje počitek. Pri ženskah tolikšne utrujenosti ni in njene samostojne seanse ji prinašajo vrsto zaporednih orgazmov, že en sam pa traja veliko dlje od moškega. 

Povezane vsebine

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja