JEZIK ZA ZOBE

Sedem groženj vsaki ljubezni

Objavljeno: 14.11.2017 20:30Posodobljeno: 14.11.2017 20:30

Včasih je boljše molčati ali vsaj dobro premisliti.

  • Fotografija je simbolična.

Obstajajo besedne zveze in stavki, ki jih v razmerju ali zakonu nikoli ne smete izgovarjati na glas. Ogrozijo namreč še tako močno zvezo. Katere so najpogosteje usodne?

Nikoli mi ne pomagaš, vedno me zanemarjaš

Ne glede na to, kako jezni in razočarani ste, kadar zavrejo strasti in se znajdeta sredi prepira, ne uporabljajte besed, kot sta vedno ali nikoli. S tem ko zadeve posplošujete, je vse skupaj videti mnogo slabše, kot v resnici je. Stvari praviloma niso črno-bele. Verjemite, včasih vam priskoči na pomoč ali si za vas vzame čas, le da se vi teh trenutkov v jezi ne spomnite, s posplošitvami pa mu sporočate, da njegovega truda sploh ne opazite.

Zveniš kot …

Med sporom se vedno osredotočajte zgolj na vaju dva in nikoli vanj ne vpletajte tretje osebe. Če boste partnerja primerjali s članom njegove družine, zlasti z nekom, ki mu je blizu, mu boste dali vedeti, da ga ne prenesete, in ne boste pozitivno vplivali na vajin odnos. Poleg tega bo srž spora morda postala njegova (njena) mama, ki z vajinimi težavami nima prav nobene povezave.

Misliš, da si boljši od drugih?

Nikoli ne predvidevajte, kaj sogovornik misli in kako se kdaj počuti. Takšne in podobne domneve zadržite zase, saj z njimi razkrivate le, da o njem nimate najboljšega mnenja.

Se ti zdi, da sem se zredila?

Vprašanja, povezana s kilogrami, so vedno dobra pot do spora. Kajti sami veste, ali to drži ali ne. Če bo zanikal, ga boste obtožili, da laže, če bo povedal po pravici, boste znova jezni nanj. In roko na srce, če sami ne bi opazili, da ste pridobili kakšen kilogram, ga kaj takega sploh ne bi vprašali.

Si se malo zredil?

Nekonstruktivne kritike videza (zlasti o kilogramih, oblačilih, pričeski) nikoli niso dobrodošle. Vsakdo ima pravico do podobe, ki mu ustreza, kritike pa bodo pri partnerju vzbudile le občutek, da ni dovolj dober za vas.

Grozen si v postelji

Kakor zaboli kritika neuspeha na delu, zaboli tudi kritika posteljnih veščin. Nič ni narobe, če poveste, da vam kaj ni všeč, vendar na način, s katerim ga ne boste prizadeli.

Sovražim, kadar to počneš

In to izjavite pred prijatelji ali družino. S takšnimi besedami ponižate partnerja in ga pri vseh drugih omalovažujete, sam pa bo zagotovo izgubil zaupanje, ki ga je gojil do vas in do vajinega odnosa.
 
 

Povezane vsebine

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja