PORAZNO

Prekratki seks

Objavljeno: 26.02.2016 20:30Posodobljeno: 26.02.2016 20:30

Statistike so porazne, saj pravijo, da se le redko kateri par ljubi več kot 20 minut.

Zdi se, da so vse zgodbice o tantričnem, počasnem in čutnem seksu iz trte izvite. Komaj osem odstotkov parov namreč v predigri uživa več kot 20 minut, le 22 odstotkov pa je takih, ki si za celoten spolni odnos vzamejo več kot skopih 20 minut. Tako so vsaj pokazali izsledki nemške raziskave, v kateri je sodelovalo tisoč pripadnic nežnejšega spola.

Tako so povedale

Približno 33 odstotkov parov predigri nameni vsega skupaj od pet do devet minut, povprečno trajanje spolnega odnosa pa komaj dosega 14 minut.

Da kratek uvod v seks in predigra trajata manj kot pet minut, je povedalo 23 odstotkov vprašanih, za osem odstotkov je to dolžina celotnega spolnega odnosa.

Kako je ob tem z doseganjem orgazma pripadnic nežnejšega spola, lahko ugibate sami.

Ni vse v dolžini

Da si za spolni odnos pari pogosto ne vzamejo dovolj časa, so torej dokazali nemški strokovnjaki. Ameriški pa so temu dodali še, da se glede na podatke ameriškega nacionalnega centra za raziskave zakonski pari v povprečju ljubijo 66-krat letno, kar je spodbuden podatek. Dokazano namreč je, da dolgoletni pari, ki se ljubijo vsaj enkrat na teden, lažje ohranjajo fizično ter čustveno bližino in so zato srečnejši.

Recept za uspešno spolno življenje bi se torej glasil nekako takole: enkrat na teden si za vroče igrice vzemita vsaj 20 minut.

Povezane vsebine