VPLIVNI

Osebe, ki vam lahko uničijo zakon

Objavljeno: 27.02.2016 17:20Posodobljeno: 27.02.2016 17:21

Med njimi so seveda tašča, njegova prijateljica, pa tudi vaš kolega ter osebni trener.

  • Fotografija je simbolična.

Vsaka zveza ima vzpone in padce. Prav tako so v vsako bolj ali manj vključene tudi osebe, ki lahko razmerju pomagajo ali mu škodijo. Poglejte pet škodljivih.

Poslovni kolega

Tisti, s katerim pijeta jutranjo kavo, se šalita na račun šefa ter izvršujeta takšne in drugačne naloge. Prav ta je prvi med osebami, ki lahko ogrozijo vaš zakon. Čeprav je vajin odnos res zgolj platonski, namreč pri partnerju pogosto govorjenje o njem vzbudi tolikšno ljubosumje, da vam morda ne bo več mogel zaupati.

Zato ga doma ne omenjajte neprestano, zlasti pa ga pretirano ne hvalite. Občasna druženja zunaj pisarne so dopustna, ne bi pa smela postati stalnica, sicer se boste kmalu znašli na tanki meji med strogo poslovnim odnosom in čustvenim varanjem.

Tašča

Morda se zdi kliše, a nekatere ženske mater svojih partnerjev preprosto ne prenesejo. In ker jim ta čustva vračajo, se žena in tašča ujameta v čuden. Nekje na sredini se znajde sin in soprog, ki ceni obe in se noče nobeni zameriti. Zaveda se, da bi moral biti predan partnerici, a tudi spoštljiv do matere, kar velikokrat ni mogoče.

Rešitev je v njegovih rokah. Zlasti v pogovoru z obema in pojasnilu materi, da je partnerica v njegovem življenju najpomembnejša. Za obe pa naj velja, da negativnost in žaljenje druga druge nista dopustni.

Njegova najboljša prijateljica

Razen če niste superženska, so možnosti, da do njegove najboljše prijateljice ne boste občutili ljubosumja, enake ničli. Ženske se pogosto vprašujejo, zakaj on potrebuje najboljšo prijateljico. Je zaljubljen vanjo? Kaj ona ve? O čem se pogovarjata? Gre za težavo, ki je povezana z zaupanjem in zasebnostjo.

Izjemno pomemben je odkrit pogovor o dvomih in dilemah, ki vas mučijo glede njunega odnosa. Obvezna so tudi jasna pravila, ki se jih morata oba držati. Prav ta lahko rešijo zakon ali ga ob neupoštevanju potisnejo na rob propada.

Trener v telovadnici

Če imate osebnega trenerja, bo to v partnerju izzvalo ljubosumje. To morda niti ne bo tako neupravičeno. Med telovadbo se namreč sproščajo endorfini, ki vplivajo na privlačnost nasprotnega spola. Zato ni nič čudnega, da se veliko zvez začne prav ob telovadnih napravah.

Da bi razblinili dvome, je treba partnerju pojasniti, da je vse zgolj profesionalen odnos in da se med vama s trenerjem ne dogaja nič prepovedanega.

Hišni ljubljenček

Res ste se pred vsemi zaobljubili partnerju, a roko na srce, pes je tisti, ki vas brezpogojno ceni in vam vrača vso naklonjenost. Pogosto se zgodi, da eden od partnerjev začne več pozornosti posvečati živali kot sočloveku, kar vzbudi v drugem občutke ljubosumja.

Tudi pri tem obstaja rešitev. Partner naj se kljub naklonjenosti do hišnega ljubljenčka ne bi smel počutiti zapostavljenega. Konec koncev je vendarle on tisti, ki bi ob vas moral sedeti na kavču, ležati v postelji, se z vami veseliti ter bi vam pomagal reševati takšne in drugačne težave.

Povezane vsebine