NEPRIJETNOST

Največja težava moških in žensk v spolnosti

Objavljeno: 12.03.2016 20:20Posodobljeno: 12.03.2016 20:21

Ženske nočejo priznati, da je njihov libido med menstruacijo na višku, moški molčijo, da jih seks v tistih dneh prav nič ne moti.

  • Fotografija je simbolična.

Kot je mogoče razbrati iz izsledkov mnogih raziskav, se seks med menstruacijo na seznamu zadreg v spalnici uvršča na sam vrh. Ženske ob njem najprej pomislijo na ves nered, ki ga ta povzroča, hkrati pa jim je nerodno priznati, da so prav v tistih dneh najpohotnejše. Hormoni pač opravljajo svoje. Na drugi strani moškim ni ravno prijetno razkriti, da jih seks med menstruacijo prav nič ne moti. Zadrega je torej na obeh straneh, poleg tega pa se telesne ljubezni v tistih dneh držijo še razni miti in zablode, ki jim nikakor ne gre verjeti.

Lahko škoduje zdravju

Prvi mit, ki vsekakor ne drži. Velja namreč ravno nasprotno: zdravniki ga celo odobravajo in trdijo, da medicinskih ovir, da bi se mu odpovedali, ni. Če torej nimata estetskih zadržkov glede rdeče čorbice, kar brez skrbi. Z vidika zdravja ne moškemu ne ženski seks med menstruacijo ne more škodovati.

Ne bo mi všeč

Še en predsodek, ki ga je treba ovreči. V prvih dneh menstruacije je nivo testosterona v ženskem telesu res nizek, pozneje pa se dviga in z njim raste tudi spolna sla. Res drži, da mnoge ženske med menstruacijo mučijo krči, a prav seks in orgazem jih lahko premagata, saj se pri tem sproščajo hormoni, ki veljajo za naravne blažilce bolečin.

Med njim ni mogoče zanositi

Nekateri res verjamejo, da ženska med menstruacijo ne more zanositi, a to je še ena od zablod. Zato tudi tedaj velja: pred nezaželeno nosečnostjo se, če ne uživate tabletk, zaščitite kako drugače tudi tedaj.

Povezane vsebine

Predstavitvene informacije