RADI IMAJO

Končno odgovor na vprašanje, zakaj moški obožujejo ženske orgazme

Objavljeno: 12.08.2017 20:10Posodobljeno: 12.08.2017 20:12

Pripadnicam nežnejšega spola ne bo všeč.

Tako izkušnje kot študije dokazujejo, da moški pogosteje od žensk doživljajo orgazme. A vendar jim to, da uživajo v svojem, ni dovolj, temveč so povsem srečni le, kadar do vrhunca pripeljejo tudi svojo drago. Odgovor na vprašanje, zakaj je tako, pa pripadnicam nežnejšega spola najbrž ne bo všeč.

V študiji, ki sta jo izvedli Sara Chadwick in Sari van Anders, se je izkazalo, da moškim veliko pomeni, da svojo ljubimko do orgazma predvsem zato, ker s tem dokazujejo svojo moškost. 

V raziskavo sta vključili več kot 180 pripadnikov močnejšega spola. Vsi so si zamislili, da se ljubijo z izjemno atraktivno žensko, nato pa so morali opisati, kako bi se počutili, če bi ona doživela orgazem oziroma če ga ne bi, natančneje, koliko samozavesti in možatosti bi občutili v prvem primeru in koliko v drugem. Pričakovano bi njihov ego narasel v primeru, ko bi ona doživela vrhunec.

»Ti izsledki dokazujejo, da ima ženski orgazem poleg ostalih funkcij še eno. In sicer hranjenje moškega ega. To ni slabo zgolj z ženskega vidika, kajti spoznanje, da je zanj pomembnejši njegov ego kot njeni občutki, res ni prav nič razveseljujoče. Slabo je tudi za moške, saj sami nase vršijo veliko pritiska, in kadar ona vrhunca ne doživi, trpi njihova samozavest,« sta zaključili avtorici študije.

 

Povezane vsebine

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja