NASVETI

Kako (p)ostati bolj romantični

Objavljeno: 28.03.2016 19:50Posodobljeno: 28.03.2016 19:51

Preprosto, najprej ste lahko romantični sami, in tu je nekaj opornih točk.

1 Ščepec nostalgije

Nikoli ne škodi, če se sem ter tja spomnite, kje sta se prvič poljubila, kam sta odšla na prvi zmenek ali kako vas je partner pogledal, ko ste prvič stali goli pred njim. Vsak dan znova se zavedajte, kako srečni ste, da ste pristali in ostali skupaj, sploh če pomislite, kako vam gre partner na živce, ko se mu kolca.

2 Čas in prostor zase

Zakaj bi bil partner prisoten, ko opravljate veliko (ali malo) potrebo v kopalnici? Zakaj bi bil prisoten, ko si strižete dlake v ušesih? Saj ni treba, da spremlja čisto vse, kar počnete, nekaj stvari lahko ohranite zase in tako poskrbite, da nikoli ne izve, zakaj ste po obisku zobozdravnika vedno manj zgubani kot prej.

3 Malenkosti štejejo

Zakaj bi partnerja obdarovali samo za rojstni dan in božič? Saj ni treba, da je praznik, da mu namenite nekaj več pozornosti, lahko gre preprosto za to, da sije sonce in boste domov prinesli šopek rožic. Namesto rožic lahko vedno napišete pesem, če imate navdih, ali pa prinesete zajtrk v posteljo in ga začinite z oralnim seksom. Kot rečeno, ne čakajte na valentinovo!

4 Pojdita na zmenek

Ko ste dolgo z nekom in imate po možnosti še otroke, je težko najti čas za romantiko, pa vendar je čudovito, če vam uspe. To je priložnost, da se za partnerja spet uredite in ga znova očarate s svojim videzom, to je čas, ki ga imata na voljo samo zase, kratek trenutek z dolgoročnimi posledicami. Naveza romantična večerja-ogled filma ali obratno vedno deluje!

5 Ne skrivajta čustev

Objem, poljub, nagajiv nasmešek in še marsikaj so znak, da sta si s partnerjem všeč in se imata rada. Ni treba, da se to dogaja samo za vrati spalnice, čustva si lahko mirno izkazujete tudi v javnosti, seveda do določene spodobne mere, seks na javnih krajih je že korak naprej in niti malo ni obvezen. Poleg tega je izkazovanje čustev pred drugimi nalezljivo in lahko ponuja svetel zgled, da ni treba, da romantika z leti ugasne.

6 Ne skoparite
 s komplimenti

Saj veste, da zrastete za nekaj centimetrov, če vas partner pohvali, pa najsi bo zato, ker ste zalili rože ali oprali avto, sploh ni pomembno. Pomembno je, da lepa beseda lepo mesto najde in da to velja tudi za (stare) zakonce. Še več, kompliment je lahko začetek predigre, če ga znate prav povedati!

7 Bodite ponosni

Večini veliko pomeni, če jim partner izkaže čustva tudi v javnosti. Naj gre za poljub ali pohvalo pred drugimi, lepo je videti, da ste na partnerja ponosni, seveda pod pogojem, da se tako vedete tudi doma in da ne gre samo za predstavo v javnosti. In ne gre za postavljanje s svojim partnerjem, ker tega nihče ne mara poslušati, zato imejte občutek, kdaj je pravi trenutek, da se izpostavite. 

Predstavitvene informacije