PRAVA LETA

Idealna starostna razlika za srečno zvezo

Objavljeno: 16.03.2016 09:00Posodobljeno: 16.03.2016 09:00

Največ možnosti za uspeh imajo zveze, v katerih je on pet let starejši od nje.

  • Fotografija je simbolična.

Da bi bila zveza uspešna, je vanjo treba vlagati veliko truda, ohranjati pravo komunikacijo, gojiti iskrice, negovati ljubezen, nuditi pozornost in biti pripravljen na kompromise. Kako srečno bo razmerje, pa je odvisno tudi od tega, kolikšna starostna razlika je med partnerjema. 

Najboljša razlika je ...

Kot pojasnjujejo psihologi, ima največ možnosti za uspeh zveza, v kateri je on od nje starejši pet let. Tako je vsaj pokazala obsežna, vseevropska raziskava, v kateri je sodelovalo 3000 žensk in moških z vseh delov stare celine. V nasprotju s tem imajo zveze, v katerih je moški od izbranke starejši 20 let ali več za uspeh najmanj možnosti, saj ob tolikšni starostni razliki partnerja nimata veliko možnosti za kakovostno sobivanje.

Še pojasnilo

Dokazano je, da ženske čustveno dozorijo prej kot moški. Prav starostna razlika treh do petih let partnerjema zagotavlja uspešno povezovanje na čustvenem nivoju. 
Na drugi strani imajo ljubimci različnih generacij različne želje, potrebe, vrednote, okuse, stališča in nasploh pogled na življenje. Vse to lahko sčasoma pripelje do nepremostljivih nesoglasij. Prav to je razlog za slabe obete zvez, v katerih starostna razlika znaša 20 let ali več.
 

Povezane vsebine