ZORENJE

Devet resnic o zmenkih po 30. letu

Objavljeno: 18.02.2016 16:00Posodobljeno: 18.02.2016 16:00

Način iskanja ljubezni, pričakovanja in pravila na zmenkih se z leti nekoliko spremenijo.

  • Fotografija je simbolična.

Kar ne morete verjeti, da ste že v poznih tridesetih, vendar znova ali še vedno samski? Vse vaše prijateljice so v zvezah in vam spodbudno prigovarjajo, da imate tudi sami še čas, da najdete ljubezen. Prav imajo. Pogumno se torej podajte v svet zmenkov, vendar pri tem upoštevajte nekaj resnic, ki zanje veljajo po 30. letu.

Ne obremenjujte se s časom

Če ste še brez otrok menite, da je vaša biološka ura vse glasnejša in da bo vaše jajčnike razneslo kot tempirano bombo. Zato se na vsakem zmenku obremenjujete z mislijo, ali morda ne govorite z očetom svojih otrok. Prenehajte s tem, saj tako nase izvajate preveč pritiska in v zvezo boste zapluli z napačnim razlogom.

Nekateri moški se otrok bojijo

Če imate otroke iz prejšnjih razmerij, se vas bodo morda nekateri moški ustrašili. Ne ukvarjajte se z njimi. Res je sicer, da ženske lažje sprejmejo otroke partnerja iz prejšnjih zvez, a tudi pri pravem moškem ti ne bi smeli biti ovira za skupno pot.

Pozabite na predsodke

Večina je prepričana, da si moški v zrelih letih želijo žensk, ki so komaj zakorakale v svoja dvajseta. Saj so te mlade, lepe in seveda plodne. A to v večini primerov ne drži. Moške, ki se zanimajo zgolj za mlajše, preprosto odpišite ter poiščite nekoga, ki ga ni strah spoznati močne, neodvisne ženske z jasnimi vrednotami in stališči. Kajti pravi vas bo ljubil ne glede na starost.

Vprašanja se nikoli ne bodo končala

Res ste jih že naveličani in si želite, da bi se ljudje bolj kot za druge zanimali zase, a vendar boste vedno primorani odgovarjati na vprašanja o tem, kdaj bo poroka. Zlasti ko vas bodo prijatelji, znanci ali sorodniki videvali v družbi novega izbranca. Ne podlegajte pritiskom in uživajte v zmenkih. Ne glede na svoja leta.

Potrebne bodo razlage

Sčasoma bo pogovor z novim izbrancem nanesel tudi na prejšnja razmerja. Zakaj ste še samski? Zakaj ste ločeni? Na takšna in podobna vprašanja se pripravite. Zlasti pa pripravite poštene, a ne zamorjene in sovražne odgovore.

Nekateri moški nočejo odrasti

Zmenkovanje po 30. letu pomeni plavanje v bazenu, ki je poln moških, med katerimi so tudi takšni, ki kljub letom nikoli ne bodo odrasli. Lahko so še vedno pod vtisom ločitve ali živijo življenje večnega samca. Leta namreč še zdaleč ne pomenijo zrelosti in morda boste naleteli na primerke, ki s seboj nosijo čustveno prtljago, nezrelost ali celo večnega otroka v sebi. Če se vam bo to zgodilo, z njimi ne izgubljajte časa.

Morda bo hitel

Ko boste končno našli nekoga, s katerim bi lahko začeli resno razmerje, vas bo ta morda presenetil s svojimi načrti: poroka, otroci in vse, kar sodi zraven. A tudi v tem primeru velja: hitite počasi.

Spletne strani so polne laži

Bi se sestali s postavnim gospodom, ki ste ga spoznali na strani za spletne zmenke? Lahko je v resnici takšen, kot se je prikazal, lahko pa je nekaj povsem drugega. Zato vsaj prvič znižajte svoja pričakovanja.  

Moški se radi igrajo

Ne glede na leta se moški vedno radi igrajo, preizkušajo, lovijo. Včasih upravičeno. Tudi ženske imajo svoko zgodovino in prtljago. Pametno igro igrajte tudi sami. In nikoli ne pristanite na manj. Bodite prepričani, da vas je nekdo, ki se mu nameravate predati, resnično vreden.

Povezane vsebine