OKUSNO

Restavracija Sonce

Objavljeno 06. julij 2012 16.20 | Posodobljeno 06. julij 2012 16.21 | Piše: D. M.

Pod restavracijo je čudovita vinska klet oziroma degustacijska soba z vinoteko.

Čaka vas pri vstopu v Rogaško Slatino (s celjske strani) in že njeno ime je nadvse vabljivo. Že od leta 1803 – torej več kot dvesto let – neprekinjeno odpira vrata lačnim in žejnim ter tako bogati gostinsko tradicijo znamenitega zdraviliškega kraja. Danes je v lasti turistične kmetije Mijošek, znanega vinogradnika in vinarja Iva Mijoška, na njej pa kot samostojna podjetnika gospodarita Boštjan Hernavs in Mirela Mijošek, ki si bosta avgusta letos obljubila večno zvestobo.

Restavracija Sonce že od nekdaj slovi po ribjih jedeh in biftekih. Kuhinja je znana kot à la carte, vsak dan pripravljajo malice in kosila, ukvarjajo se tudi s cateringom.

V ospredju so jedi domače slovenske kuhinje in kulinarika s širšega Sredozemlja in iz Dalmacije. Znani so po dobrih testeninah in jedeh z jurčki. Med gosti so priljubljeni domači štruklji, sezonske solate in vse, kar prinašajo letni časi. Posebno okusni so njihovi zrezki na več načinov in sočne omake. Imajo tudi pestro ponudbo sladic, le povejte svoje želje in krožnik bo takoj na mizi – so namreč zelo prijazni gostitelji in z veseljem vam bodo ustregli.

Pod restavracijo je čudovita vinska klet oziroma degustacijska soba z vinoteko. Ker je spletna stran še v izdelavi, lahko več informacij dobite na telefonski številki 03 819 2160 ali 040 325 468 in po elektronski pošti: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

  • Orada z blitvo in krompirjem

Orado nasolijo in jo popečejo na žaru. Pozorni so, da ni prepečena, presuha in da ohrani svežino ter sočnost žlahtnega ribjega mesa. Skuhajo krompir v kosih in blanširajo blitvo. Skupaj s krompirjem – dodajo tudi malo česna – jo nežno sotirajo na oljčnem olju in servirajo z ribo. Blitva mora biti sveža in zelena tudi na krožniku.

  • Biftek z jurčki

Zelo dobro uležan kos pljučne goveje pečenke popečejo po želji gosta. Tudi tisti, ki imajo raje malo bolj pečenega – za ljubitelje angleške različice vsekakor presuhega – ne bodo razočarani. Meso je namreč še vedno sočno in mehko, kar je dokaz za pravo zrelost. Na bifteku se vabljivo nastavljajo rezine jurčkov, pod njim je v jajcu ocvrta rezina kruha. Priloga so slastni štruklji, narejeni v domači kuhinji, in omaka, ki je nastala med pečenjem bifteka.

Deli s prijatelji