OKUSI SLOVENIJE

Pen klub, Ljubljana

Objavljeno: 14.11.2017 15:30Posodobljeno: 14.11.2017 15:30

Klasika skrbno izbranih in pripravljenih sestavin vzbudi veliko nostalgije.

Kot da jem pri mami, je zavzdihnil eden od okusojedcev, s kruhom še zadnjič pomazal krožnik in se naslonil na rdeče rjav retro stol. Ko se je ozrl naokrog, je ugotovil, da so spomini po steni isti in da je vse še vedno takšno kot pred leti, ko so ga tu žingali do zgodnjih jutranjih ur. Le namesto legendarnega Marjana Mikliča - Mikija je na mizi pri šanku njegova slika, posle zdaj vodi njegov nečak Andrej Miklič, teta Oli pa mu pomaga.

Kakšni časi so bili to! Klub kulturnih delavcev, kakor se mu uradno reče, vsi pa ga poznamo kot Pen klub, jih je previharil in se obdržal, prav letos praznuje 50-letnico, tako da le zavijte k njim, čeprav se zdi, da so zadnje čase nekoliko pozabljeni za nališpano Opero. Stopnice in podi pri njih še vedno škipljejo kot nekoč, gostje so prav tako večinoma stalni, hrana je še vedno okusna.

Brusketa v moderni izvedbi, paradižnik in čebula v testeni košarici, je s svežino oprala usta. Krasno belo, 2016, iz Kleti Brda, je prineslo veliko sonca, arom rumenega sadja, mineralnost in mehak, prijeten pookus. Z uglajeno steklenico, v kateri je 40 odstotkov rebule, preostanek si delita sauvignonasse in chardonnay, smo pokrili vse krožnike. Mojstrsko vino, sploh za takšno ceno! Tudi pozdrav iz kuhinje se je s svojo svežino lepo ujel s svežimi okusi poletja v kozarcu.

Še več ocen restavracij in gostiln najdete na našem portalu GostilneGostilne si lahko tudi naložite na svoj pametni telefon, aplikacijo najdete v App Store ali na Google Play.

Bučna juha nas s svojim okusom ni prepričala, tudi kruh v košarici bi bil lahko ob današnji ponudbi bolj raznolik, zato pa so nam toliko bolj šla v slast pražena gosja jetra. Flambirajo jih s konjakom in posujejo z mandlji. Dovolj debelo odrezana jetra so bila zapečena, kot se šika, da pod nožem niso razpadla, ampak prijetno, hrskavo počila, notranjost pa pravljično mehka, sočna in mlečna. Popečeni mandlji in jetra so se lepo združili z vinom, prav tako sanjski regrat s toplim krompirjem in ocvirki. Fenomenalno! Ravno prav začinjeno, ravno prav grenkobe, ocvirki prva liga, na vrhu pa kuhano jajce!

Ocena okusojedcev
 
vrsta ponudbe: restavracija
hrana, vino: 8
postrežba: 8
cena/kakovost: 8
vtis skupaj: 8

Široki rezanci s tartufi so bili ravno prav kuhani. Smetanovi omaki je rumenjak dal polnost, da je z lahkoto nosila aromo tartufov. Ploskali smo tudi jadranskim lignjem na žaru, hrustljavim, a sočnim in mehkim. Blitva s krompirjem je s polnim, prav nič vodenim okusom lepo zaokrožila mineralnost in sladkobnost morja. Makova pena, preprosta, a odlična sladica, je z višnjevo omako lahkotno zaključila obilne porcije.

Klasika skrbno izbranih in pripravljenih sestavin, ki vzbudi veliko nostalgije in spominov na srečne čase. Priporočamo!

Dobro je vedeti: 

Pen klub

  • Andrej Miklič
  • Klub kulturnih delavcev d.o.o.
  • Tomšičeva 12, 1000 Ljubljana
  • Tel: + 386 (0)1 251 41 60
  • Splet: www.restavracija-penklub.si, mikipenklub@gmail.com
  • urnik: Od ponedeljka do petka od 12. do 22. ure. Ob sobotah in nedeljah zaprto (odprejo za skupine).
  • degustacijski meni: V ponudbi ga nimajo. Samo po dogovoru.
  • vinska klet: 20 etiket.
 

 

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja