SOPOTNICA POLETJA

Melona na žaru

Objavljeno 11. julij 2017 12.50 | Posodobljeno 11. julij 2017 12.51 | Piše: U. S.

Čudovita sopotnica poletja nas bo odžejala in osvežila, popečena s sladoledom pa je sploh nekaj posebnega.

Sadje lahko popečemo tudi v žar ponvi. Foto: Guliver/Thinkstock

Ta čudovita sopotnica poletja nas bo osvežila in odžejala, zato jo radodarno vmešajmo v sadno solato ali smuti. Olupimo jo in ji odstranimo semenje, narežemo na manjše kose, stresemo v skledo, pokapljamo z limonovim sokom in osladimo z medom.

Dobro premešamo, da se med in limonov sok porazdelita po koščkih. Ponudimo ohlajeno. Če bi takoj dali nekaj v usta, pa lahko rezine melone zgolj potresemo s cimetom in serviramo. Hitro je pripravljen tudi prigrizek iz popečenih rezin kruha, na katere položimo melonine palčke, ovite v nepremasten pršut. Če pazimo na kilograme, kruh preskočimo.

Za 4 osebe:

  • 1 melona
  • 50 g masla
  • 100 ml medu
  • metini lističi

Žar ogrejemo na srednjo temperaturo.

Melono olupimo, očistimo in narežemo na kocke. V manjši ponvi na nižji temperaturi stopimo maslo in nekaj žlic medu. Vmešamo narezane metine lističe. Melono premaženo z medenim premazom in kocke nataknemo na palčke. Če uporabimo lesene, jih prej namočimo v vodi.

Rešetko rahlo naoljimo in nanjo položimo palčke. Pečemo od štiri do šest minut, vmes obračamo, da se na vseh straneh zlato rjavo zapeče. Postrežemo s kepico sladoleda in jo pokapljamo z masleno-medenim premazom, ki nam je ostal.

 

Deli s prijatelji