INTERVJU

Zavrgli smo zdravo kmečko pamet

Objavljeno: 22.03.2016 10:20Posodobljeno: 22.03.2016 10:21

Borut Marolt, 
glasbenik in učitelj.

Boruta Marolta, prekaljenega pevca kultne skupine Niet in izkušenega učitelja v zavodu za vzgojo in izobraževanje mladostnikov z vedenjskimi in čustvenimi težavami, v medijih ne zasledimo prav pogosto. Umirjeno razloži, da zato, ker noče biti eden tistih, ki se ves čas sami izpostavljajo, denimo pošiljajo svoje fotografije z obmorskih počitnic, pa čeprav niso naredili ničesar zares objave vrednega. Nekaj intervjujev je dal le v zadnjem času ob izdaji prvenca – romana Kako se znebiti trupla. Prvih tristo izvodov je pošlo v štirinajstih dneh, zato sledi ponatis. Popoldne, potem ko konča učiteljsko delo in kakšno uro pred odhodom na promocijo na Notranjsko, se dobiva na kavi v Ljubljani.

Koliko ste pripravljeni povedati o svoji zasebnosti za javnost?

O svoji intimi prav ničesar. Takoj ko novinarje povabiš v dnevno sobo, ne moreš več preprečiti tega, da pišejo prav o vsem, kar se ti zgodi – dobrega ali slabega. Tega si ne želim.

Nam lahko zaupate, kakšno je bilo vaše otroštvo?

Odraščal sem ob mami, bratu, dedku in babici. Brez očeta. To vlogo je delno prevzel dedek, a je žal umrl, ko sem bil star petnajst let. Kljub tej izgubi lahko rečem, da sem imel srečno otroštvo. Dve leti starejši brat me je vpeljal v glasbo. Natančno se spomnim dne, ko je prišel domov iz prvega letnika srednje šole – sam sem bil takrat v sedmem razredu osnovne šole – in privlekel domov kasete.

Pankerske?

Seveda. Sex Pistols in še nekaj drugih. Delila sva si sobo in poslušala se je v glavnem takšna glasba. Zelo hitro me je okužil z njo.

  • Celoten intervju je objavljen v današnji Oni, na voljo pa je tudi našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete. 
Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.