MATERINSKI DAN

Vsem mamam vse najboljše

Objavljeno: 25.03.2016 15:50

25. marec je dan, ko v Sloveniji praznujejo mame.

Materinski dan je posvečen vsem materam. Praznovanje tega dne izvira iz Amerike, kjer ga obeležujejo že vse od leta 1910 in ima korenine v tamkajšnjemu ženskem socialnemu gibanju. Na drugo stran Atlantika je običaj zašel po prvi svetovni vojni. Materinski dan dandanes obeležujejo v številnih državah sveta, vendar ob različnih datumih. Mamice znotraj naših meja ga praznujejo 25. marca, torej danes.

To je tisti trenutek v letu, ko se prav posebej zavemo vseh njihovih vlog doma in zunaj njega. Teh v sodobnem svetu resnici ni malo. Mnoge so uspešne tako v družinskem življenju kot v poslovnem svetu ter spretno krmarijo med obema sferama, ki si mnogokrat stojita na povsem nasprotnih bregovih.

Čeprav največkrat za to, kar počno od svojih najbližjih ne pričakujejo ničesar, je prav, da se njihovega truda, požrtvovalnosti, pripravljenosti in nesebičnosti ne pozabi nikoli ter tudi, da jih na njihov dan razveselimo s kakšno malenkostjo, ki bo vsaki mami polepšala dan. Morda s skromnim cvetom, z nenapovedanim obiskom, iskrenim nasmehom ali s prisrčnim voščilom, ki se mu pridružujemo tudi mi. 

Povezane vsebine