ŽENEVA

Vozniki se v njih počutijo varne 
in močne

Objavljeno: 19.03.2016 17:30Posodobljeno: 19.03.2016 17:30

Že naključni obiskovalec avtomobilske razstave v Ženevi bi hitro zaznal rdečo nit, ki se je letos vila po mnogo razstavnih prostorih dvorane Palexpo.

Če naštejemo le nekaj novih imen, so tokrat v soju luči nastopali audi Q2, toyota C-HR, kia niro, seat ateca, maserati levante, tesla model X, ford edge, ssangyong XVL in celo citroën E mehari. Pa še mnogo konceptov, ki tovrstne proizvodne izdelke že kar verno napovedujejo (škoda vision S, volkswagen T-Cross breeze , subaru XV concept).

Industrija očitno meni, da se jih trg še ni nasitil, in statistika ji daje prav. Lani se je njihova prodaja v Evropi povečala za četrtino, niso bili le najhitreje rastoči segment, temveč so se močno približali temu, da se jih iz nekdanje niše prekrsti v polnokrvni avtomobilski razred. Za občutek: evropska prodaja vozil SUV je še leta 2001 dosegala komaj 250.000 na leto, v 2015. se je povzpela že na 3,2 milijona!

»Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.«

Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.

Predstavitvene informacije