JE MOGOČE

Ves dan čista kuhinja

Objavljeno: 13.03.2016 07:00Posodobljeno: 13.03.2016 07:00

Povsem mimogrede in brez posebnega napora je mogoče ohraniti čisto in urejeno kuhinjo.

  • Fotografija je simbolična.

Če bo vaša kuhinja vedno čista in urejena, boste v njej kuhali z večjim veseljem. Da bi takšna postala ali ostala, si pomagajte s preprostimi napotki.

Pospravite

Z delavne površine odstranite vse. Od sokovnika, mlinčka za kavo do sesekljalnika ter posodic, v katerih hranite kavo in sladkor. Spomnite se, kako vas ovirajo med pripravo bolj ali manj zapletenih jedi. Najdite jim prostor v omarah in jih iz njih vzemite samo tedaj, ko jih potrebujete.

Brišite

Po vsaki uporabi obrišite korito in delovne površine. Presenečeni boste, kako velik učinek ima na videz kuhinje ta preprosta poteza.

Znova pospravite

Gobico, detergent in rokavice za pomivanje posode spravljajte v omarico pod kuhinjskim koritom. Kuhinja bo tako videti znatno bolj urejena.

Koš na pravem mestu

Tudi koš za smeti pospravite pod korito. Tako ne bo kazil videza vaše kuhinje. Redno ga praznite in preprečite, da bi se po kuhinji širili neprijetni vonji.

Ne čakajte s pomivanjem posode

Če imate stojalo, v katero zlagate pomito posodo, se ga rešite. Najbrž posodo pomijete in jo zložite vanj, kjer čaka, da jo boste ponovno uporabljali. Voda, ki se pri tem odteka, ustvarja stalni nered. Najboljše bo, da po jedi posodo pomijete, jo obrišete in postavite v omaro.

30 odstotkov hladilnika naj bo praznega

Zagotovo se vam je že zgodilo, da ste želeli vanj pospraviti ostanke hrane, a niste imeli v njem dovolj prostora. Da se to ne bi več ponovilo, naj bo ena polica v njem vedno prazna.

Vse na svojem mestu

Vsak predmet v kuhinji naj ima svoje mesto, kamor ga po uporabi vedno pospravite. To velja tako za posodo kot tudi za pripomočke, začimbe in živila. Z rednim in doslednim pospravljanjem bo vaša kuhinja vedno urejena in pripravljena na nove kulinarične podvige.

Povezane vsebine