BELA ZIMA

Super trik, s katerim se sneg ne bo prijemal lopate

Objavljeno: 07.12.2017 08:30Posodobljeno: 07.12.2017 08:30

Uporabni nasveti, ob katerih bo bela zima lepa.

Zdi se, da bo letošnja zima bogata s snegom. Vsakič, ko ta pobeli naravo, je treba očisti dvorišča, parkirišča ter poti do garažnih in vhodnih vrat. Večina to še vedno počne z dobro staro lopato in se pri tem jezi, ker delo otežuje sneg, ki se nanjo prilepi in noče sam spolzeti z nje.

Pomaga olja

Veliko lažje bo šlo, če boste njeno površino, preden prvič zajamete sneg, premazali z jedilnim oljem. To bo na lopati tvorilo masten sloj, ki bo preprečil, da bi se sneg prijemal nanjo.

Še nekaj koristnih nasvetov

Če razmišljate o tem, da bi led na poledenelih površinah posuli s soljo in tako poskrbeli, da se bo ta hitreje stalil, vedite, da uporaba soli ni priporočljiva na betonskih površinah. Sol jih namreč lahko poškoduje in beton se pod njenim vplivom lahko začne drobiti. Boljša izbira za betonske površine je kalcijev klorid.

Boljša od kovinske je plastična lopata, saj v manjši meri poškoduje površine, s katerih odstranjujete sneg.

Med odstranjevanjem snega skrbite tudi za svoje zdravje. Lopato držite čim bliže telesu. Tako boste zmanjšali pritisk in s tem tveganje za poškodbe rok, ramen in hrbta. Ne pretiravajte s količino, ki jo naložite na lopato, stojte v razkoraku, kolena naj bodo rahlo pokrčena hrbet pa raven. Preden se lotite zasneženega dvorišča, napravite nekaj vaj za ogrevanje. Konec koncev je kidanje snega mogoče primerjati z dokaj intenzivno vadbo.

Povezane vsebine

Predstavitvene informacije

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja