SOKOTRA

Sokotra – vesoljski otok na zemlji

Objavljeno: 07.03.2016 13:30Posodobljeno: 07.03.2016 13:30

Pravijo, da na Sokotri prežita dve nevarnosti – opekline in ljubezen.

  • Ob raziskovanju otoka človek spozna, česa vse je zmožna narava
  • Prav vsakega gosta na otoku očara gostoljubje domačinov
  • Sokotra ima edinstveno rastlinje

Polet v vesolje za navadne smrtnike trenutno še ni mogoč, vseeno pa si lahko privoščimo vesoljsko izkušnjo. Govorimo o otoku Sokotra, katerega obisk je najbolj podoben izletu na drug planet. Morda zanj slišite prvič, a prepričani smo, da si ga boste želeli spoznati, pa tudi če enkrat v prihodnosti ...

Sokotra je del otočja v Indijskem oceanu in del arabske države Jemen. Otok je velik približno toliko kot šestina Slovenije, a vseeno njegovo raziskovanje vzame precej časa. Skoraj popolnoma je izoliran od preostalega sveta, zato ni presenetljivo, da je kar tretjina otoškega rastlinja endemitov.

Zanimivo je dejstvo, da je o Sokotri pisal že svetovni popotnik Marco Polo, čeprav ni nikoli stopil na njena tla. Tudi v današnjem času obisk tega nenavadnega otoka ni tako preprost. Sokotra ima namreč le eno letališče, a je njegovo obratovanje od marca lani omejeno zaradi vojne v Jemnu. Kljub temu je čarobni otok mogoče doseči z ladjo, ki pluje od dva do tri dni. Logistika se morda zdi zapletena, a je, verjemite, vredna truda, seznam doživetij, ki jih ne gre zamuditi, pa zelo dolg.

Kaj ne smete zamuditi na Sokotri in vse njene zanimivosti, am predstavljamo na Vandraj.si. 

 

Predstavitvene informacije