MEHKOBA

Šest nasvetov za znova mehke brisače

Objavljeno: 21.04.2017 09:00Posodobljeno: 21.04.2017 09:00

Ne zgolj vrsta, pomembna je tudi količina detergenta.

Še tako mehke brisače po nekaj pranjih postanejo trde. Najpogosteje zato, ker med pranjem dodajate preveč detergenta, ki se ujame v vlakna in ga voda ne more sprati. Da take brisače niso prijetne koži, je povsem jasno, poglejte pa, kako jim povrniti nekdanjo mehkobo.

Prvi nasvet: Če je le mogoče, brisače perite ločeno od ostalega perila ter pralnega stroja nikar preveč ne natrpajte. Če bo v bobnu preveč brisač, se ne bodo dobro oprale in bodo zato, ko se bodo posušile, znova trde.

Drugi nasvet: Med pranjem v pralni stroj dodajte kozarec alkoholnega kisa. Lahko ga nalijete kar v boben. Ta bo poskrbel za dodatno čistočo brisač in jih bo hkrati zmehčal, torej vam običajnega mehčala ne bo treba uporabljati.

Tretji nasvet: Ne pretiravajte z detergentom. Če bo tega preveč, se bo ujel v vlakna tkanin in ga voda ne bo mogla sprati. Posledica bodo trde brisače. Vsaj občasno po pranju vključite dodatno izpiranje.

Četrti nasvet: Perite jih na najvišji dovoljeni temperaturi in uporabljajte tekoči detergent. Tega voda lažje odstrani in brisače bodo mehkejše na dotik.

Peti nasvet: Če jih sušite zunaj, to počnite v senci. Na soncu posušene brisače so namreč trše. 

Šesti nasvet: Vsaj enkrat na mesec z jedilno sodo in alkoholnim kisom razkužite pralni stroj. Oboje dodajte v boben in naravnajte najvišjo temperaturo. Kis in soda bosta iz njega odstranila bakterije, ki se sicer lahko ujamejo v vlakna brisač ter poskrbijo, da brisanje z njimi ni nič kaj prijetno.


 

Povezane vsebine

Predstavitvene informacije

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja