SMUČARSKA SEZONA

Pred počitnicami prosijo za sneg

Objavljeno: 14.01.2016 16:00Posodobljeno: 14.01.2016 16:00

Čeprav zime uradno še zdaleč ni konec, pa slovenski žičničarji s strahom delajo obračune in še z večjo bojaznijo čakajo na trenutek, ko bo treba potegniti črto. .

  • Pred desetimi leti so na planini namerili več kot 200 centimetrov snega
  • Takole zimo si želijo na Soriški planini
  • Na Mariborskem Pohorju se merijo tudi pležuharji. Če je sneg
  • Z novembrskega odprtja sezone v Kranjski gori
Spet imamo eno od tistih zim, za katere bi lahko rekli, da so mile, neprijazne do smučarjev ter seveda do upravljavcev žičniških naprav in hotelirjev. Nekaj smučarskih centrov sicer deluje, mnogi so se razveselili sneženja tik pred novoletnim praznovanjem, toda bilo ga je bolj kot ne za vzorec. Vsi nebogljeno pogledujejo v nebo in merijo temperature. Deževje ob minulem koncu tedna je smučarje spet razžalostilo in relativno visoke temperature v zadnjih dneh prav tako. 

Natanko čez en mesec se začnejo zimske šolske počitnice, ki jih bodo slovenski šolarji spet preživljali v dveh delih. Po šolskem koledarju bo s 15. februarjem 2016 na počitnice najprej odšla prva skupina, z 22. februarjem pa še druga. Poskus, ki so ga šolniki uvedli pred leti, ko so šolarji na zimske počitnice odhajali v enem terminu, se ni obnesel. Še posebno glasno so se oglašali iz smučarskih središč, saj je povpraševanje močno presegalo ponudbo.

Eni redkih na 800 m

Zima po svoje kroji usodo in s tem zaslužek večine slovenskih smučišč. Za primerjavo smo tokrat izbrali štiri: Kranjsko Goro, Mariborsko Pohorje, Veliko planino in Soriško planino. V Kranjski Gori, kjer se sploh lahko pohvalijo, da so najboljše slovensko smučišče, so morda v le nekoliko boljšem položaju kot večina drugih smučarskih središč.

»Celoten članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postanete: v sledeči tabeli si izberite digitalni paket po vaši meri.«
Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.

Predstavitvene informacije