ODSEV

Pravilno čiščenje kopalniških ogledal

Objavljeno: 07.03.2016 09:00Posodobljeno: 07.03.2016 09:00

Ker ogledala v kopalnici morda ne čistite prav, vaša podoba v njem ni povsem jasna.

Ogledalo v kopalnici je nedvomno med najbolj umazanimi v stanovanju. Na njem se namreč ne kopiči le prah, pač pa tudi ostanki zobne pase, vodnega kamna, ličil, mila, krem in še bi lahko naštevali. Ravno zato ga najbrž pogosto čistite. A morda tega ne počnete prav in zadeve tako še poslabšate. Oglejte si dve najpogostejši napaki pri čiščenju ogledala v kopalnici ter kako se jima izogniti.

Krožni, nesimetrični gibi

Z brisanjem ogledala s krožnimi gibi umazanijo in prah zgolj razmažete po večji površini. Prav zato po takem čiščenju ogledalo ni snažno, hkrati so na njem vidni sledovi krpe. 

Brisanje z dna proti vrhu

Mnogi ogledalo nagonsko čistijo od bolj umazanega dela proti čistejšemu, torej od dna, kjer se nabira največ ostankov umazanije, proti vrhu. Prav to je še ena napaka, s katero se umazanija prenese na prej čisto površino, in ogledalo zato ne zagotavlja pravega odseva.

Kako je prav?

Za najboljši učinek ogledalo čistite od vrha proti dnu z gibi, ki spominjajo na črko S. Najprej ogledalo očistite samo z vodo, nato še s čistilnim sredstvom. Uporabite lahko mešanico alkoholnega kisa ter vode. Na koncu ga premažite z resnično tanko plastjo šampona ali brivske pene. Oboje bo preprečilo, da bi se med prhanjem orosilo, in vaš odsev bo zato v njem vedno povsem jasen. 

Povezane vsebine