DRUGAČEN NAČIN

Po novem čopičev ne boste več prali

Objavljeno: 24.03.2016 09:00Posodobljeno: 24.03.2016 09:00

Ko zaključite barvanje, čopiče zaprite v plastično vrečko in jih pospravite v hladilnik.

Obeta se vam velika spomladanska prenova doma. Torej nasvetov o tem, kako si delo olajšati, najbrž ne bo nikoli preveč. Tokrat vam nizamo takega, ki je povezan z barvanjem.

Nov videz, nov način

Končno ste se odločili osvežiti pohištvo, zato ste se lotili barvanja oken, vrat, stolov in miz. Tudi ograja, ki obdaja vaš balkon, pričakuje preobleko. Dela je za več dni. In ko ga zvečer zaključite, zjutraj pa nameravate naprej barvati z isto barvo, čopiče temeljito umivate, spirate, splakujete. Da se čez noč barva na njih ne bi strdila, saj bi zato bili zjutraj povsem neuporabni.

Delo je zamudno in nadležno, kar že veste. Ne veste pa, da je tudi povsem odveč. Kajti čopiče lahko pospravite tudi »umazane« in jih naslednje jutro brez težav znova uporabite.

Kaj potrebujete?

Umazan čopič ali valček, plastično vrečko ali plastično folijo, elastiko ter malce prostora v hladilniku.

Kaj storiti?

Ko delo končate, čopič samo dobro otresite in ga zavijte v plastično vrečko. Pričvrstite jo z elastiko, da do mehkih vlaken ne bi prišel zrak, ter tako zapakiranega položite v hladilnik. Zjutraj ga samo odvijte in z njim nadaljujte delo.

Zakaj deluje?

Plastični ovoj in nizke temperature bodo preprečili, da bi se barva strdila. Čopič lahko uporabite takoj, ko ga vzamete iz vrečke, in ga tako shranjujete, vse dokler z njimi ne začnete barvati z drugo barvo. Tedaj ga bo vendarle treba očistiti. 

Povezane vsebine

Predstavitvene informacije