PREPROSTO

Odličen trik za lažje kuhanje

Objavljeno 10. februar 2015 10.00 | Posodobljeno 10. februar 2015 10.00 | Piše: M. F.

Zvijača, zaradi katere se hrana ne bo več prijemala za dno posode.

S pravimi zvijačami bo v kuhinji manj težav.

Najbrž ni kuharja, ki se mu med pripravo hrane ta ne bi kdaj prijela za dno ponve. Izjema so le tisti, ki kuhajo izključno v teflonski posodi. In če ne sodite med te, vam ponujamo preprost trik, zaradi katerega boste spretnejši v kuhinji.

Koliko je ravno prav

Poznavalci pravijo, da je idealna temperatura dna ponve pri praženju 160 stopinj Celzija. Pri takšni se namreč hrana za dno ne lepi.

Kako določiti

Posodo postavite na ogenj in pustite, da se segreje. Nanjo ne kapljajte nobene maščobe. Čez nekaj trenutkov kanite vanjo le kapljico vode. Če bo ta cela polzela po dnu, je ponev ravno prav topla. Tedaj dodajte kanček maščobe in hrano, ki jo želite pripraviti.

Če bo kapljica izparela, je posoda že preveč topla, če pa se bo razlila, je še premrzla.

Deli s prijatelji