ODNOSI

Očetje, kje ste?

Objavljeno: 28.02.2016 07:00Posodobljeno: 28.02.2016 07:00

Zadnje čase spremljam zgodbe mamic, ki so ostale skorajda čez noč same.

Mož oziroma partner se je nekega dne spomnil, da ne čuti nič več do nje, da ni več zaljubljen in da ne bi bil več v razmerju z njo. To, da imata otroka in da ga ta potrebuje, ga ne odvrne od odhoda. In kaj je najbolj žalostno od opisane pogoste zgodbe? To, da taisti moški v zelo kratkem času oblikuje novo družino, na svojega otroka iz prve zveze pa preprosto pozabi, ignorira ga in se dela, da ga ni. Nedopustno!

Žal mi je, ko pišem resnične zgodbe in dejstva, ki jih poznam in so za mnoge udeležene boleča in povzročajo jezo, žalost, nemoč in obup. Kako šestletnemu otroku dopovedati, da ga oče ne mara, da se ne meni zanj in da ga kljub dogovorjenemu stiku ni na spregled? Da zanj ne plačuje preživnine, ki jo je na centru za socialno delo določil sam? Da pozabi voščiti lastnemu otroku za rojstni dan?

Skrbi prosim za otroka

Da, tudi to so vprašanja, ki begajo in bolijo samohranilke. Te mame želijo in iščejo možnosti, kako dopovedati bivšemu partnerju, naj skrbi za otroka, naj neguje stik z njim in naj preživi kak dan samo z njim, ker otrok hrepeni po očetu, želi si biti z njim. Veste, kaj je zadnjič v jezi rekel en oče? Da bo kar odšel in da noče videti ne nje in ne otrok, ker hoče njo kaznovati tudi tako, da bo otroke ignoriral, saj je vedel, da bo to bolelo ne zgolj njegova otroka, ampak tudi njo, bivšo. K sreči se je ta oče še pravočasno spametoval in se pomiril ter vzpostavil zdrav in skrben odnos z otrokoma, z bivšo partnerico pa se redno menita o vzgoji njunih sinov, ki odraščata in se oblikujeta v moška.

  • Članek je na voljo našim naročnikom. Vabimo vas, da to postane.
Želite brati več?
Cenik
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
NAROČI
* Naročnina po preteku prvega meseca naročnine se obračuna po veljavnem ceniku Dela d.o.o.