MNENJE

Jajca vs. jajčniki

Objavljeno: 09.02.2016 17:30Posodobljeno: 09.02.2016 17:30

Že pred leti sem pisal o tem, da bi nova era v obliki matriarhata gotovo blagodejno vplivala na razvoj človeške vrste.

Ženske so, če so se tega zavedale ali ne, moške prehitele na vseh pomembnih področjih. In to ne po desni, kot bi ugotovil kateri pozabljeni mačo, ki ga je v resnici, a še to ne po desni, prehitel čas. To so izvedle po vseh predpisih in z vso eleganco. Kot znajo le one.

Matriarhat prihaja. Danes in tu. Ljubitelji teorij zarote bodo odkrili skrbno skovane načrte ženske judovske zveze, londonske internacionalne unije prostozidark in društva sufražetk iz Zgornjih Gorij, vendar njih itak ne gre jemati resno. Ljubiteljev namreč. Prav danes sem prebral, da bo sneg padal zato, ker Nato načrtuje vaje v snegu. Mislim, kako butast in obenem fizikalno ter ekonomsko nepismen moraš biti, da nasedeš takšnemu sranju? Ni čudno, da prave zarote, ki za sabo puščajo slonje sledi, zarotni obsedenci večinoma spregledajo. V gori poceni in za lase privlečenih nebuloz jih niti ne opazijo, čeprav bi jim um to omogočal. Če. In tak članek prebere in komentira na tisoče ljudi? Churchill je dejal, da je najboljši argument proti demokraciji desetminutni pogovor s povprečnim volivcem. Težko bi se strinjal bolj …

OK, nazaj k temi. Ne da bi se umirjen in samozavesten moški posebno pritoževal, tisto, kar je pri omenjenem procesu res malce nerodno, je, da vsak naravni in ne vodeni proces napreduje precej konfuzno. Prioritete napredka se mešajo, nekatere prehitevajo, druge zaostajajo, tretjih, subjektivno precej pomembnih, sploh ni na obzorju. Še. Tako bi glede na višjo in tudi kakovostneje pridobljeno izobrazbo žensk ter na njihovo nižjo stopnjo koruptivnosti pričakoval, da bodo hitreje zasedale najvišje položaje v politiki in gospodarstvu. To pa se dogaja prepočasi. Osebno bi temu delu dal prednost, saj bi serijske zamenjave majhnih in gnilih jajčnih parov v parlamentu z jajčniki, tudi če s tistimi že v meni, zanesljivo prinesle svetle spremembe, mar ne?

V stvareh, kot sta zapeljevanje in stroga vzgoja otrok, na primer, pa bi bilo mogoče pametno moškim pustiti še ekskluzivno koncesijo, saj si v nasprotnem primeru naše venere žagajo vejo, na kateri sedijo. Prvo pri moških ubija željo po parjenju, drugo pa iz malih, pred mamami trepetajočih fantkov proizvaja geje. V obeh primerih nasrka nataliteta. V nasprotju z modo ali kozmetiko na primer.

Verjamem pa, da matriarhat prihaja v pravem času. V času, ko se konflikt med religijami spet rapidno krepi. Religije pa se žensk prekleto bojijo. Razlika med javnim sežigom na grmadi in javnim kamenjanjem je namreč le stilska. OK, in časovna. Za zdaj. Sicer pa je vsako nasilje, ki ni neposredna posledica samoobrambe, maščevanja ali sovraštva, pravzaprav le posledica lastnega strahu pred maltretiranim. Strahu, ki ima na desetine pankrtov, od ljubosumja do zavisti in vse vmes.

Mogoče je zgodovinsko korektno in kozmično pošteno, da za dobro vseh nas z religijami in njihovimi biriči obračunajo tisti, ki so v teh zgodbah najbolj trpeli. Tisti, ki imajo za to tudi pogum. In to so ženske. Moški smo skozi zgodovino radi osvajali, klali in posiljevali. Večji del moških bi to z veseljem počel še dandanes, pa so, jebi ga, te stvari večinoma sankcionirane. Vendar to je kvazipogum. Pogum se namreč ne skriva v jajcih, temveč v jajčnikih. Kot kaže. 

Osrednje novice

Pod vplivom stavk ...

Eni začnejo, drugi nadaljujejo ...