PRIPOMOČEK

Devet kotičkov, ki jih očisti zobna ščetka

Objavljeno: 20.03.2017 10:20Posodobljeno: 20.03.2017 10:21

Zakaj stare ne gre vreči kar v smeti?

  • Fotografija je simbolična.

Kadar stare zobne ščetke zamenjate z novimi, nikar vseh odsluženih ne zavrzite, saj vam bodo ob spomladanskem čiščenju še koristile. Poglejte, kaj vse lahko očistite z njimi.

Štedilnik

Ker je majhna, boste z njo zlahka očistili umazanijo, ki se kopiči v ozkih špranjah štedilnika in pečice. S pomočjo pravega čistila in krožnih gibov boste skriti trdovratni nesnagi kos.

Reže (fuge)

Nesnago in plesen, ki se nabirata med ploščicami, boste najlažje očistili, če boste zmešali belilo in vodo ter ju zdrgnili z zobno ščetko. Če prisegate na naravna čistila, gosto pasto izdelajte iz alkoholnega kisa in jedilne sode, jo nanesite na reže, počakajte pol ure in jih nato očistite z zobno ščetko.

Pipe

Tudi na njih se kopičita plesen in vodni kamen. Oblogam na težje dostopnih mestih boste kos, če boste ščetko zmočili z alkoholnim kisom in zdrgnili nesnago.

Preprogo

Ščetka za zobe je odločen pripomoček za čiščenje madežev na preprogah. Nanjo nanesite primerno čistilo in madež s krožnimi gibi čistite od roba proti sredini. Vztrajajte, dokler ga ne odstranite.

Tipkovnice

Na tipkovnicah računalnika, zlasti pa med tipkami, se nabira veliko umazanije. Kos ji boste, če jo boste očistili z mehkejšo suho ščetko. Na enak način lahko očistite tudi daljinske upravljalnike. Ne uporabljajte vode, tako tipkovnice kot tudi daljinske upravljalnike pa na koncu dobro spihajte.

Hladilnik

Zlasti rešetke, robove polic in poličke na vratih boste najlažje očistili s ščetko in detergentom za posodo. Prav tako gumo na vratih, v kateri se nabirajo ostanki hrane, prah in druga umazanja.

Strgalo

Veste, da je drobna rezila težko očistiti, a s ščetko za zobe to ne bo več težava. Z njo boste ostanke hrane odstranili iz še tako drobnih in nedostopnih predelov.

Stene

Če imate otroke, ki raje kot po papirju riše po belih stenah, lahko s ščetko za zobe očistite zidove. Nanjo nanesite malo pene za britje in s krožnimi gibi odstranite umetnine. V pomoč vam bo tudi belilna zobna pasta. Površino nato obrišite s papirnato brisačko.

Odtoke

Zlasti njihove robove, ki so idealni za kopičenje umazanije in jih je treba redno ter dosledno čistiti. Najhitreje bo šlo s ščetko za zobe, saj bodo njena vlakna dosegla najbolj skrito nesnago. 

Povezane vsebine

Predstavitvene informacije

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja