HOROSKOP

Zimsko veselje: oven uživa na snegu, rak raje ostane pod odejo

Objavljeno: 27.01.2016 19:00Posodobljeno: 27.01.2016 19:00

Za nekatere je zima »prima«, za druge malce manj, vsak pa zna v njej poiskati tudi svetlo stran.

Raki imajo zimo sicer radi, a si kot zimske radosti predstavljajo filmske maratone pod toplo odejo, tehtnice in ovni pa sneg komaj čakajo. Kako najhladnejši del leta preživljajo rojeni v ostalih astroloških znakih?

Oven

Oven v življenju preprosto uživa ne glede na to, koliko znaša temperatura zraka in kakšno je vreme. Ne zadržita ga niti globok minus in ne sneg do kolen. Vedno najde načine, da uresniči svoje zamisli. Sankanje, kepanje, izdelovanje iglujev ali sneženega moža, vse to in podobno so zanj priljubljene zimske aktivnosti. Oven preprosto obožuje sneg.

Bik

Biki imajo radi zimsko naravo, a raje kot v takih in drugačnih norčijah v njej uživajo ob dolgih sprehodih skozi zasneženo pokrajino. Tudi če snega ni, znajo pohajkovati v mrzlih dneh, po sprehodu pa se najraje stisnejo ob toplo peč ter pijejo vroči čaj ali vročo čokolado in skozi okno opazujejo vragolije tistih, ki v zimi uživajo še bolj, kot oni sami.

Dvojčka

Dvojčki so zelo prilagodljivo znamenje. Radi imajo tako sončenje poleti kot smučanje in sankanje pozimi. Uživajo tako v romantičnih sprehodih kot v bolj divjih zimskih radostih, da je le družba prava. Ta je namreč za njih vedno na prvem mestu.

Rak

Rak je izjemno čustven in je tudi pozimi najraje obdan z družino. Ta letni čas ima sicer rad, a si zimskih radosti ne predstavlja kot norčij na snegu, pač pa kot uživanje na toplem. Neprecenljivi zanj so tudi dolgi večeri ob filmskih maratonih. V primerni družbi seveda.

Lev

Levi kot ognjeno znamenje obožujejo gibanje in se zlepa ne ustavijo. Zimske radosti na snegu so kot nalašč zanje in ven se podajo takoj, ko začno padati prve snežinke. Kepanje, sankanje in izdelovanje snežakov so idealne zimske aktivnosti za leve.

Devica

Resnim in natančnim devicam sneg in z njim povezane aktivnosti ne prinašajo ravno veliko veselja. Sneg je zanje le nevšečnost, ki pomeni plundro in zato več čiščenja. Zime devica preprosto ne mara. Pri njej sta ji všeč le bogatejša hrana in prasketanje ognja v kaminu.

Tehtnica

Na vse pripravljeno tehtnico zima ne more presenetiti. Vedno jo pričaka pripravljena: tople rokavice, bunda, kapa in čevlji so že nared za prve snežinke. Tehtnica na snegu zaživi, sprehodi, svež zrak in kuhano vino pa ji prinašajo največ radosti.

Škorpijon

Še eno znamenje, ki izjemno uživa v zimskih radostih. Radovednost in živahnost škorpijona vedno privreta na dan, ko se odpravi na še neočiščene ceste ter povabi prijatelje na kepanje. Obožuje zimske športe in je vedno pripravljen na smučanje, sankanje ali deskanje.

Strelec

Zima v strelcu prebudi otroka. Takoj ko zapade prvi sneg, je zunaj s svojo smučarko opremo ali s sankami. Svoje prijatelje in družino tako dolgo nagovarja, da se mu pridružijo in odidejo z njim na sneg. Zima je zanj najbolj priljubljen letni čas.

Kozorog

Čeprav je kozorog pravo zimsko znamenje, ga snežne radosti ne veselijo prav preveč. Dneve raje preživlja v toplem zavetju doma, ob televiziji in dobri hrano ter pijači. Najraje bi sicer pobegnil nekam, kjer so temperature višje, sneg pa opazuje skozi okno in edini stik z njim naveže tedaj, ko čisti dovoz ali parkirišče.

Vodnar

Še eden od znakov, ki obožuje sneg ter z njim povezane radosti. Rad je na svežem zraku, v neokrnjeni naravi in na snegu, kamor zvabi vso družino in prijatelje in kjer se smučajo, sankajo ali zgolj podijo od jutra pa vse dotlej, dokler ne pade noč.

Ribe

Ribe imajo rade neskončno belino. A ne zaradi snežnih radosti, pač pa, ker lahko ob dolgih zimskih večerih večino dneva prespijo. Obožujejo zimsko naravo, a jo v toplini doma opazujejo le skozi okno. Poleg spanja ribe uživajo tudi v bogati zimski hrani in filmih, ki si jih lahko privoščijo, preden potonejo v globok spanec.

Povezane vsebine

Predstavitvene informacije