NAPOVED

Veliki horoskop 2014: Lev

Objavljeno: 20.12.2013 17:00Posodobljeno: 20.12.2013 17:00

Kaj se v prihajajočem letu obeta tistim, ki so rojeni v znamenju leva?

Počutje in zdravje – Že letos ste bili nekoliko skrivnostni in zadržani zaradi Jupitra, ki ga gostite v 12. hiši. Tudi prvo polovico leta 2014 se boste še osredotočali na razumevanje samih sebe in razpletali vzroke duševnih težav, ki so vas pestile. Večje razodetje vas utegne spreleteti okoli šestega maja, ko boste simbolno opravili z duhovi preteklosti. Ko se bo Jupiter premaknil v vaše znamenje v drugi polovici leta, se boste znova obrnili v zunanji svet in se hipoma znašli v središču dogajanja, kar vam bo zelo prijalo. Poleg tega bo Uran vsemu, kar se vam bo dogajalo, pridal nadih vznemirljive nenavadnosti in poskrbel za zanimive izzive. Samozavest bo vztrajno rasla in priložnosti za uspeh vam bodo kar padale v naročje, še posebno okoli 24. julija. Zaradi jeklene volje in trdega dela boste uresničili veliko hotenj. Lahko boste končali projekte, ki ste jih začeli pred par leti, in pognali v tek nekatere nove. Sprejemali boste pomembne poslovne in življenjske odločitve, kljub temu vam bo ostalo dovolj časa za uživanje. Življenjski ritem se bo upočasnil šele po devetem decembru, ko se boste bolj posvečali ljudem okoli sebe, ki bodo zelo cenili vaše nasvete. V prvi polovici leta previdno na cesti, bolj boste nagnjeni k nezgodam kot predstavniki drugih znamenj. Pazite na zdravje, izogibajte se pretiravanju z jedačo in pijačo ter preizčrpavanju, utegnejo vam nagajati tudi boleči sklepi in glavoboli. Po juliju se vam bodo življenjske moči silovito povečale in preostanek leta boste kar pokali od zdravja.

Povezane vsebine

Ljubezen – V zvezi s srčnimi zadevami vam bodo zvezde v prihodnjem letu postregle tako z vzponi kot padci, na splošno pa bo občutno boljše kot letos. Zelo boste čustveni, tudi vaše čutne potrebe bodo nenasitne, a lažje jih boste potešili v drugi polovici leta, ko bo v vaše znamenje vstopil Jupiter. Vezani pripadniki kraljevskega znamenja boste leto začeli z nesporazumi, a jih lahko obrnete v priložnosti za učvrstitev zveze. Prepiri se bodo končali do poletja, ko bosta bolj povezana in bosta doma z veseljem gostila prijatelje ter družinske člane ali pa obiskovala predstave in razstave. Ubranost bo trajala vse do decembra, ko se lahko v odnos znova priplazi nezadovoljstvo. Samski boste lahko že prvo polovico leta užili kakšen ognjevit trenutek – v začetku 2014. boste morda naleteli na staro ljubezen –, a pravi čas za iskanje ljubezni in sapo jemajoče romance bo po juliju, še posebno pa v začetku avgusta vsled sovpliva Lune in Jupitra. Ugodno bo tudi po 17. avgustu in vse do začetka septembra, ko se bo omenjenemu planetu v vašem znamenju pridružila še Venera. Vaša samozavest bo prava vaba za druge, in bolj ali manj spodobna vabila se bodo kar vrstila. Razmerja so za vas dobra, dokler so prijetna, ko vas začnejo dušiti, pa hočete stran. Vedno si pridržujete pravico do nenadnega odhoda, a tokrat bo drugače, saj vas bo mikalo, da bi se ustalili, ker se boste hitro naveličali bežnih avantur. Ne pričakujte, da bo šlo brez žrtev, kompromisi bodo nujni. Če jih boste pripravljeni sprejeti, se lahko poletna ljubezen oktobra močno poglobi.

Posel in denar – Porajale se vam bodo resnično divje zamisli – nekatere bo bolje pozabiti, iz drugih se lahko izcimi velik uspeh. Na delovnem mestu boste tako uvajali spremembe in novosti, pri čemer se boste v prvi polovici leta spopadali z odporom sodelavcev in nadrejenih. Kljub temu ne odlašajte, saj boste tako v drugi polovici 2014., ko se bodo stvari začele hitreje odvijati, imeli znatno prednost. Zaradi vpliva Neptuna bo vse, kar počnete, dobilo kanec umetniškega navdiha, prav lahko pa boste začeli ob strani služiti z umetniškim ustvarjanjem. Po drugi strani ta vpliv Neptuna prinaša zmedo in nejasnost v denarnih zadevah v povezavi z drugimi – temeljito preverite finančno stanje potencialnih poslovnih partnerjev, preden se spustite v španovijo z njimi. Uran kaže na možnost nadaljnjega izobraževanja, pri delu bo več pisanja in javnega nastopanja. Več bo tudi poslovnih potovanj ali celo začasnega dela v tujini, kar bo še dodatno spodbujal Mars vse do 26. julija. Denarnih skrbi ne boste imeli in s prihodki boste zadovoljni. Obetajo se večji nakupi, denimo razkošnega avtomobila. Ne razvajajte se preveč in ločujte med muhastimi željami in pravimi potrebami, saj bi se vam prevelika razsipnost dolgoročno maščevala. Sploh če boste želeli priti do lastne nepremičnine ali pa jo preurediti. Ker vas k temu žene vpliv Saturna, ne bo šlo zlahka in boste morali za dosego cilja nekaj žrtvovati. Za reševanje stanovanjske stiske izkoristite ugoden položaj Saturna, Neptuna in Jupitra v prvi polovici leta.