ŽIVALSKI HOROSKOP

Tako na hišne ljubljenčke vplivajo planeti

Objavljeno: 13.07.2017 08:30Posodobljeno: 13.07.2017 08:30

Rak je najbolj crkljiv, lev poskrbi za spektakel, oven pa premore veliko energije.

Ne glede na to, ali ste lastnik mucke, psa ali katere koli druge živali, zagotovo ste opazili, da imajo tudi hišni ljubljenčki svoj značaj. Res je ta je v največji meri pogojen s pasmo, spolom in z vrsto živalce, nanj pa vplivajo tudi zvezde, natančneje mesec, v katerem je vaš ljubljenček prišel na svet. Poglejte zato mali živalski horoskop ter si odgovorite na vprašanje, zakaj je vaš lenuh ali zakaj nikoli nima dovolj akcije.

Oven

Ovni imajo vedno dovolj energije za vsakodnevno tekanje. Vselej so v formi, obožujejo otroke in so zelo razigrani. Radi so glavni na dvorišču, ne marajo pa družbe drugih ljubljenčkov. Posvečajte jim dovolj časa, saj se tedaj, ko obnavljajo zaloge energije, radi razvajajo in trenutke preživljajo ob svojem lastniku.

Bik

Biki kot ljubljenčki so poznani po tem, da so leni. Največ časa preživijo ob poležavanju na kavču ali svojem ležišču. Radi se razvajajo ter so idealni za manjša stanovanja ali hiše. Obožujejo priboljške in dobro hrano, zato morate kot lastniki poskrbeti za dovolj gibanja, da se ne zredijo preveč.

Dvojček

Hišni ljubljenčki v tem znaku so predvsem samosvoji. Težko jih je obvladati. Od vseh najraje bežijo. Pogosto zaidejo na sosedovo dvorišče, radi imajo najrazličnejše igračke ter so idealni, če imate več živali, saj obožujejo družbo, s katero se radi igrajo.

Rak

Raki so najobčutljivejši hišni ljubljenčki. Najraje od vseh sedijo v naročju lastnika in se razvajajo. Če nimajo dovolj nežnosti ter pozornosti, ovenijo kot cvet. Obožujejo otroke, idealni so za družine z malimi otroki, ne marajo pa grobosti, ob kateri se hitro umaknejo.

Lev

Naj bo pes ali mačka, lev je v hiši vedno vir zabave. Hitro pritegne vso pozornost. Ne pritožuje se niti, kadar ga lastniki oblačijo v oblačilca za hišne ljubljenčke. Ima dober spomin in obožuje otroke, ki se z njim radi igrajo, saj se zlepa ne naveliča pozornosti, ki mu jo namenjajo.

Devica

Znane so po svoji urejenosti in preprostosti, zato so odlični hišni ljubljenčki. Rade imajo red. Tako pri hranjenju kot pri sprehodih, igri in higieni. Večkrat so izbirčne glede hrane, jedo le, če je njihova jed sveža, čista ter seveda po njihovem okusu.

Tehtnica

Ljubljenčki, rojeni za poziranje. Uživajo v pozornosti, ki so jo na ulici deležni zaradi svoje ljubkosti. Res so srčkani, a malo leni in zlahka prepričajo svoje lastnike, da jih do skrajnosti razvadijo. Prav zato postanejo trmasti in neposlušni, kar pa jim mnogi brez težav oprostijo. Ljubkosti tako lastniki kot vsi ostali vendarle ne morejo spregledati.

Škorpijon

Če bi radi pametnega čuvaja, je ta najboljši za vas. So idealni psi čuvaji, saj so nekoliko ljubosumni in vedno varujejo svoje lastnike. Niso primerni za stanovanje, saj obožujejo veliko gibanja. Znajo odlično prebrati ljudi in dobro vedo, kdaj imate zanje v žepu še en prigrizek, ki ste ga sicer nameravali prihraniti za kasneje.

Strelec

Hišni ljubljenčki, ki od vseh najbolj obožujejo vožnjo ter potovanja. Idealni so, če se pogosto vozite z avtomobilom in jih vzamete s seboj. Prav tako so veliki ljubitelji narave, ne marajo zaprtih prostorov ter so kot nalašč za veliko dvorišče in dolge sprehode. Radi pobegnejo in so prijateljsko razpoloženi do drugih ljubljenčkov.

Kozorog

Sodijo med najbolj predane hišne ljubljenčke. So pametni in poslušni, a vendar radi tudi v središču pozornosti. Pri njih ni bojazni, da bi zbežali, so zaščitniški, in kadar so sami, dobro varujejo dom. Radi se igrajo z otroki, če pa v njihovi posodici ni dovolj hrane, hitro postanejo nervozni.

Vodnar

Prijateljski so, zato se dobro razumejo z vsemi ljubljenčki. So nežni in se radi razvajajo. Obožujejo vodo ter kopanje, to zanje nikoli ni težava. Idealni spremljevalci na počitnicah so ter odlični vodniki ali terapevtske živali.

Ribe

Nekoliko zaspani hišni ljubljenčki, ki dneve najraje preživljajo v družbi svojih lastnikov. Niso radi sami, lastnike in goste vedno pričakajo pri vratih ter jim izkazujejo pristno dobrodošlico. V tem znaku rojen hišni ljubljenček je tankočuten in vedno, kadar lastnik potrebuje tolažbo ter oporo, na voljo z mehko dlako in nežno tačko.

Povezane vsebine

Predstavitvene informacije

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!

Pogoji komentiranja